Viļņi nograuž liedagu: Bolderājas pludmales faktiski vairs nav! (+VIDEO)

Sabiedrība
lsm.lv 13:16, 10.01.2020 0

Pagājušās nedēļas vētras un jūras līmeņa celšanās krietni papostījušas Bolderājas pludmali - kādā posmā liedags noskalots pilnībā un sagrauta krasta nostiprinājuma betona konstrukcija, vēsta Latvijas Televīzija. Tādēļ atbildīgās amatpersonas šo teritoriju norobežojušas un iesaka cilvēkiem pastaigām izvēlēties citus maršrutus.

 
Foto: LTV

Faktiski varot teikt, ka Bolderājas pludmales vairs nav. Viļņi un augstais jūras līmenis nograuzuši liedagu un sagāzuši krasta nostiprinājumu konstrukcijas aptuveni 30 metru joslā. Tās ir sliktas ziņas vietējiem romantikas mīļotājiem, kuriem pastaigas uz Daugavgrīvas molu kļuvušas krietni bīstamākas.

Krasts ir nobrucis līdz pat bijušās Bolderājas kuģu rūpnīcas teritorijas betona sētai, kas arī draud kuru katru brīdi sagāzties. Tādēļ Rīgas brīvostas pārvalde norobežojusi bīstamo posmu un sola pēc iespējas ātrāk krastu atjaunot.

"Šis krasta stiprinājums veidots, lai neturpinātu krasta eroziju, jo mēs atrodamies pie ūdens. Kā redzam – vējš ir stiprs un arī straume ir stipra. Tādēļ šim stiprinājumam šeit ir jābūt un viņš būs! Mēs šobrīd apzinām postījumu apjomus un meklējam labākos risinājumus, kā šo visu sakārtot," teica Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola.

Līdz tam amatpersonas aicina iedzīvotājus izvēlēties citus pastaigu maršrutus. Taču Bolderājas pludmale ir vienīgais publiski pieejamais ceļš, kā aizstaigāt līdz Daugavgrīvas molam. Un, kā novērojusi Latvijas Televīzija, – mola vilinājums ir tik liels, ka vietējos pastaigu mīļotājus neaptur ne brīdinājumi, ne nogruvumi.

Tomēr Bolderājas iedzīvotāji novērojuši, ka nogruvums kļūstot jo dienas, jo plašāks, un drīz arī rūdītiem sportistiem to pieveikt kļūs bīstami.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Lasiet arī