Biržu indeksi krītas pēc jaunām bažām par ASV-Ķīnas tirdzniecības sarunām

Sabiedrība
LETA 05:40, 21.11.2019 0

Ņujorka, 21.nov., LETA--AFP. Akciju tirgos trešdien bija kritums, atjaunojoties bažām par ASV un Ķīnas tirdzniecības sarunām pēc tam, kad ASV Senāts pieņēma likumprojektu par atbalstu cilvēktiesībām Honkongā, izraisot Pe...


Ņujorka, 21.nov., LETA--AFP. Akciju tirgos trešdien bija kritums, atjaunojoties bažām par ASV un Ķīnas tirdzniecības sarunām pēc tam, kad ASV Senāts pieņēma likumprojektu par atbalstu cilvēktiesībām Honkongā, izraisot Pekinas sašutumu. "Globālās tirdzniecības vējš trešdien mainīja virzienu," sacīja "ActivTrades" analītiķis Pjērs Verē, atzīmējot, ka to "izraisīja ASV Senāts, pieņemot likumprojektu par protestētāju atbalstīšanu Honkongā". "Vairums investoru tagad baidās, ka tas var ievērojami kaitēt sarunām un "pirmās fāzes" vienošanās parakstīšanai ar Pekinu," viņš piebilda. ASV Senāts otrdien pieņēma likumprojektu, kas atbalsta "cilvēktiesības un demokrātiju" Honkongā un draud atcelt šīs teritorijas īpašo ekonomisko statusu. Pekina izsauca ASV diplomātu un draudēja ar pretpasākumiem. Akciju cenas Volstrītā kritās pēc aģentūras "Reuters" ziņas, ka daļējā tirdzniecības vienošanās ar Ķīnu, par kuru oktobrī paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps, varbūt netiks noslēgta līdz gada beigām. Tramps trešdien sacīja reportieriem, ka sarunas ar Pekinu turpinās, bet viņš nejūt nekādu spiedienu panākt vienošanos. Viņš otrdien bija sacījis, ka varētu pacelt muitas tarifus Ķīnas precēm, ja vienošanās netiks noslēgta. Jēlnaftas cenas pieauga, jo ASV energoresursu rezervju pieaugums izrādījās mazāks par gaidīto.  Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien kritās par 0,8% līdz 7262,49 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 samazinājās par 0,5% līdz 13 158,14 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 0,3% līdz 5894,03 punktiem. ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien kritās par 0,4% līdz 27 821,09 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,4% līdz 3108,46 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,5% līdz 8526,73 punktiem. Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien pieauga par 3,4% līdz 57,11 dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā palielinājās par 2,4% līdz 62,40 dolāriem par barelu. Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien kritās no 1,1078 līdz 1,1072 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,2926 līdz 1.2922 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 108,54 līdz 108,62 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu saruka no 85,71 līdz 85,67 pensiem par eiro. 
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.