Par godu komunisma krišanas 30.gadadienai Rātsnamu izgaismos Vācijas un Bulgārijas karogu krāsās

Sabiedrība
LETA 04:46, 09.11.2019 0

Rīga, 9.nov., LETA. Par godu komunisma krišanas Austrumeiropā un Centrāleiropā 30.gadadienai šodien un rīt Rīgas dome tiks izgaismota Vācijas un Bulgārijas karogu krāsās, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. Šodien no pl...


Rīga, 9.nov., LETA. Par godu komunisma krišanas Austrumeiropā un Centrāleiropā 30.gadadienai šodien un rīt Rīgas dome tiks izgaismota Vācijas un Bulgārijas karogu krāsās, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. Šodien no plkst.17 līdz 23 Rātsnams būs izgaismots Vācijas karoga krāsās, bet svētdien no plkst.17 līdz 23 - Bulgārijas karoga krāsās. "Pasākuma mērķis ir pievērst jaunās paaudzes uzmanību, tam, kāda bija dzīve komunisma režīma laikos, lai arī viņi iemācītos novērtēt brīvības nozīmi un tās trauslumu," norāda pašvaldībā. Godinot komunisma krišanas gadadienas citās valstīs, Rātsnams 23.oktobrī tika izgaismots Ungārijas karogu krāsās, savukārt 17.novembrī tas tiks izgaismots Čehijas un Slovākijas, 16.decembrī - Rumānijas karoga krāsās. Pasākuma iniciatīva ir radusies Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur ik gadu tiek atzīmēta Samta revolūcijas gadadiena. Vienlaikus čehi ir vēlējušies pievērst visas Eiropas uzmanību un kopīgi rīkoties, lai atzīmētu šo notikumu.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Sabiedrība Kopā ar Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu skatīs arī grozījumus

Kopā ar Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu nākamnedēļ, 7.maijā, izskatīšanai valdībā tiks virzīti arī grozījumi Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, kas ļautu pēc Rēzeknes vietvaras atlaišanas pilsētā nerīkot pašvaldības ārkārtas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Vairākiem cilvēkiem piešķir valsts augstākos apbalvojumus

Vairākiem cilvēkiem par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā pirms maija svētkiem piešķirti valsts augstākie apbalvojumi, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Lasiet arī

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.