• Vaira,
  • Vairis,
  • Vera
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēlas triecienos Hamās komandcentram Hānjūnisā esot nogalināti 40 cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 08:58, 10.09.2024


Izraēlas Gaisa spēki otrdien paziņoja, ka ir devuši triecienus palestīniešu teroristu organizācijas "Hamās" komandcentram, kas bija ierīkots Gazas joslas dienvidu pilsētas Hānjūnisas humānajā zonā.



Vietējie palestīniešu mediji citēja "Hamās" kontrolētās Gazas joslas civilās aizsardzības ziņojumu, ka gaisa triecienos Al-Mavasi nometnei nogalināti vismaz 40 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 60. Saskaņā ar šo ziņojumu esot trāpīts teltīm, kur mitinājās iekšēji pārvietotie Gazas joslas iedzīvotāji.

Izraēlas armija otrdienas rītā lietotnē "Telegram" pavēstīja, ka Izraēlas Gaisa spēki "deva triecienus nozīmīgiem "Hamās" teroristiem, kuri darbojās komandu un kontroles centrā, kas bija ierīkots humānajā zonā Hānjūnisā". Armija nesniedza informāciju par nogalinātajiem un ievainotajiem.

"Teroristi uzbruka un īstenoja teroraktus pret Izraēlas Aizsardzības spēku karavīriem un Izraēlas Valsti," vēstīja Izraēlas armija, piebilstot, ka "tika sperti daudzi soļi, lai mazinātu risku kaitēt civiliedzīvotājiem".

"Teroristu organizācijas Gazas joslā turpina sistemātiski ļaunprātīgi izmantot civilo un humāno infrastruktūru, tai skaitā noteikto humāno zonu, lai īstenotu teroristisku darbību pret Izraēlas Valsti un Izraēlas Aizsardzības spēku karavīriem," bija teikts armijas ierakstā "Telegram".

Izraēla ir vairākkārt attaisnojusi uzbrukumus šādām zonām, atsaucoties uz izlūkošanas datiem, ka tur slēpjas "Hamās" kaujinieki, kas izmanto civiliedzīvotājus par dzīvajiem vairogiem.

Izraēla jūlijā uzbruka mērķim humānajā zonā starp Hānjūnīsu un Al-Mavasi nometni, apgalvojot, ka tur atradās "Hamās" teroristu bāze. Šajā uzbrukumā tika nogalināts "Hamās" militārā spārna Gazā līderis Mohammeds Deifs un "Hamās" Hānjūnīsas brigādes komandieris Rafa Salama.

"Hamās" kontrolētā Gazas joslas Veselības ministrija toreiz paziņoja, ka trieciens bijis vērsts pret bēgļu nometni, nogalinot vismaz 90 cilvēkus un ievainojot 300.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Trampam uzbrukt mēģinājušais cilvēks pabijis Kijivā

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

Pasaule Sibiha: Ukraina netirgosies ar savām teritorijām

Ukraina negrasās tirgoties ar savām teritorijām, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, sacīja ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Pasaule Krievu triecienā Harkivā nogalināts viens cilvēks, 42 ievainoti

Krievijas armijas triecienā Harkivā svētdien nopietni postījumi nodarīti 12 stāvu dzīvojamam namam, dzīvību zaudējis viens cilvēks, 42 ievainoti, pavēstīja pilsētas mērs Ihors Terehevs.

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Lasiet arī

Pasaule 7.oktobra slaktiņa upuru radinieki vēršas tiesā pret UNRWA

To izraēliešu tuvinieki, kurus 7.oktobrī noslepkavoja palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kaujinieki, pirmdien vērsušies tiesā pret ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule «Hamās» līdera Hanijas dēli un mazbērni nogalināti uzbrukumā Gazas joslā

Palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas trīs dēli un trīs mazbērni trešdien tika nogalināti Izraēlas uzbrukumā Gazas joslā, apstiprināja "Hamās" ziņu avoti Beirūtā.