• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eksperts: atentāta mēģinājums pret Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:35, 14.07.2024


Atentāta mēģinājums pret ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus, sacīja politikas zinātnes doktors, ASV politikas vērotājs Mārtiņš Hiršs.



Viņš atgādināja, ka Tramps ir pieredzējusi persona ASV politikā. "Ir cilvēki, kam viņš izteikti patīk, bet ir cilvēki, kam viņš izteikti nepatīk ar savām radikālajām idejām," pauda eksperts.

Hirša vērtējumā notikušais ir "traģiski un briesmīgi", bet, iespējams, tas saliedēs Trampa atbalstītājus, ļaus vēl vairāk demonizēt oponentus un pagriezt visu par labu republikāņu kandidātam.

"ASV, kur ieroči ir tik brīvi pieejami, tas nav nekas unikāls, apšaudes notiek regulāri. Arī ļoti nopietni ieroči pieejami gandrīz ikvienam, tāpēc nav grūti dabūt ieroci vai izdarīt atentātu pret kādu politiķi," atzina eksperts.

Viņš ir pārliecināts, ka notikušais negarantē Trampam uzvaru vēlēšanās, jo līdz tam vēl ir ilgs laiks, taču reitingu par dažiem procentpunktiem varētu pacelt.

"Mēs nezinām, ko demokrāti darīs tālāk, vai nomainīs Džo Baidenu, vai būs vēl kādi skandāli. Trampa kampaņā tas noteikti nav pēdējais negaidīts pavērsiens," vērtēja Hiršs, atgādinot, ka pirms astoņiem gadiem, kad par Baltā nama vadītāja amatu sacentās Hilarija Klintone un Tramps, arī bija dažādi pavērsieni.

Kā vēstīts, republikāņu Baltā nama vadītāja kandidāts Tramps sestdien tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā, un notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums.

Pēc apšaudes Pensilvānijas štata Batleras pilsētā 78 gadus vecais eksprezidents tika aizvests no skatuves uz automašīnu, un uz viņa sejas bija asinis. Viņš vēlāk ierakstā savā sociālajā tīklā "Truth Social" pavēstīja, ka lode izgājusi cauri viņa labās auss augšējai daļai.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata.

Apšaudē nogalināts kāds mītiņa dalībnieks, bet divi smagi ievainoti.

ASV prezidents Baidens, kuram novembrī gaidāmajās vēlēšanās jāsacenšas ar Trampu, nosodījis notikušo un uzsvēris, ka Amerikā "nav vietas šāda veida vardarbībai".

Uzbrukumu nosodījuši daudzu pasaules valstu vadītāji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Baidens šaubās par mierīgu varas nodošanu, ja Tramps zaudēs vēlēšanās

Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens intervijā raidorganizācijai CBS sacījis, ka nemaz nav pārliecināts par mierīgu varas nodošanu Kamalas Herisas rokās gadījumā, ja republikāņu kandidāts Donalds Tramps zaudēs novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Pasaule FIB identificējis uzbrucēju, kurš ievainoja Trampu

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs, kurš priekšvēlēšanu mītiņa laikā ievainoja republikāņu Baltā nama kandidātu Donaldu Trampu, bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata.

Pasaule Pabriks: «Šis notikums var ļoti ietekmēt vēlēšanu iznākumu par labu Trampam»

Ukrainas prezidents Zelenskis nepārprotami nosodīja noziegumu Pensilvānijā.

Pasaule Valsts prezidents nosodīja Donalda Trampa slepkavības mēģinājumu (+VIDEO)

Notikumam būs tālejošas sekas Amerikā un pasaulē.