• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Portugāle īstenos stingrāku migrācijas politiku

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:34, 04.06.2024


Portugāles jaunā valdība pirmdien padarījusi stingrāku migrācijas politiku, atceļot iepriekšējās kreisās valdības laikā pieņemto likumu, kas veicināja ārvalstnieku ieceļošanu darba meklējumos.



Portugālē ir spēkā viens no liberālākajiem imigrācijas režīmiem Eiropā, un piecu gadu laikā ārvalstīs dzimušo iedzīvotāju skaits Portugālē ir divkāršojies, daļēji pateicoties Dienvidāzijas iedzīvotājiem, kas ieradušies strādāt lauksaimniecībā, zvejniecībā un restorānos.

Jaunais Portugāles premjerministrs Luišs Montenegru, kurš pārstāv liberāli konservatīvo Sociāldemokrātisko partiju, paziņoja, ka viņa valdība vēlas izbeigt imigrācijas politikas ļaunprātīgu izmantošanu.

Jaunā centriski labējā valdība, kas tika izveidota pēc martā notikušajām vēlēšanām, atcēla noteikumu, kas nelegālajiem imigrantiem ļāva pieprasīt legalizāciju, pierādot, ka viņi ir strādājuši vismaz gadu un veikuši sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Jau ziņots, ka pēc astoņus gadus ilgās sociālistu atrašanās pie varas Portugālē martā notikušajās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās uzvarēja centriski labējās partijas.

Portugāle no 2007.gada piešķīra dokumentus visiem, kas deklarēja savus ienākumus, un 2018.gadā sociālistu valdība to attiecināja arī uz imigrantiem, kas bija ieceļojuši nelegāli.

Montenegru atzina, ka Portugālei ir vajadzīgi migranti, lai tiktu galā ar demogrāfisko lejupslīdi, bet uzsvēra, ka nepieciešams arī izvairīties no galējībām.

Saskaņā ar integrācijas un migrācijas aģentūras "Aima" provizoriskajiem datiem Portugālē dzīvojošo ārvalstnieku skaits piecu gadu laikā ir divkāršojies, pagājušajā gadā sasniedzot vienu miljonu. Tā ir desmitā daļa no kopējā iedzīvotāju skaita.

Saskaņā ar valdības datiem pagājušajā gadā legalizējās aptuveni 180 000 nelegālo imigrantu.

Valdības migrācijas aģentūra tika izveidota pagājušajā gadā pēc bijušās robežpolicijas likvidēšanas, taču tā ir saskārusies ar darbinieku trūkumu un lielu darba slodzi. Premjerministrs pirmdien paziņoja, ka jaunā aģentūra nedarbojas un tiks pārstrukturēta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Bolīvijas policija aiztur apvērsuma mēģinājuma līderi

Bolīvijas policija trešdienas vakarā aizturēja ģenerāli, kas tiek apsūdzēts par mēģinājumu sarīkot militāru apvērsumu.

Pasaule Krievijā sākusies prāva pret amerikāņu žurnālistu Gerškoviču

Krievijā sākusies prāva pret spiegošanā apsūdzēto amerikāņu žurnālistu Evanu Gerškoviču, trešdien pavēstījis Sverdlovskas apgabala tiesas pārstāvis.

Pasaule Ukrainā Krievijas raķešu triecienā cietuši pieci lietuvieši

Ukrainā pirmdienas rītā notikušajā raķešu uzbrukumā tika ievainoti pieci vīrieši no Lietuvas, kuri nogādāja militāro palīdzību Ukrainas karavīriem, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Pasaule Šolcs: Ar Putina miera plānu Ukraina neizdzīvos

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Lasiet arī

Sports Velsas regbija izlasei otrā uzvara divos Pasaules kausa mačos

Velsas regbija izlase sestdien Nicā svinēja otro uzvaru divos Pasaules kausa mačos.

Pasaule Portugāles prezidents paraksta likumu par eitanāzijas legalizāciju

Portugāles konservatīvais prezidents Marselu Rebelu di Souza otrdien parakstīja likumu par eitanāzijas dekriminalizāciju, kuru pagājušonedēļ pieņēma parlaments.

Pasaule Krievijas oligarhs Romans Abramovičs saņēmis Portugāles pilsonību

Krievijas oligarhs Romans Abramovičs šogad saņēmis Portugāles pilsonību un šobrīd ir bagātākais šīs Rietumeiropas valsts pilsonis, vēsta Portugāles izdevums "Publico".

Pasaule Lielbritānijā pirmajā pusgadā ieradies rekordliels nelegālo imigrantu skaits

Nelegālo imigrantu skaits, kas sasnieguši Lielbritāniju, šķērsojot Lamanša kanālu, šī gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis jaunu rekordu.