• Airita,
  • Arita,
  • Sofija,
  • Taiga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:58, 29.04.2024


Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.


twitter.com/LauraLThornton
Foto: twitter

Gājienu organizēja aptuveni 100 nevalstiskās organizācijas un opozīcijas partijas, kas līdz šim protesta kustībā, kurā dominē jaunieši, nav ieņēmušas redzamu lomu.

"Varasiestādes, kas no jauna iesniegušas krievu likumprojektu, pārkāpj konstitucionālo pamatu un maina valsts orientāciju, nododot tautas stingro gribu," paziņojumā norādīja organizētāji.

Kā uzskata ieceres pretinieki, Gruzijas likumprojekts ir pārrakstīts no Krievijā jau pieņemtā likuma par "ārvalstu aģentiem", kur tas tiek izmantots represijām pret opozīciju.

Protestētāji Tbilisi devās gājienā no Republikas laukuma uz Gruzijas parlamentu.

Valdošā partija "Gruzijas sapnis" solījusi pirmdien pilsētas ielās izvest savus atbalstītājus.

Svētdienas akcijas gaitā demonstranti centās nokļūt līdz skatuvei, kas sagatavota likumprojekta atbalstītāju demonstrācijas runātājiem.

Daži cilvēki tika aizturēti, arī bijušais Eiropas integrācijas ministrs Aleksi Petriašvili. Sadursmēs ar protestētājiem policija lika lietā piparu gāzi.

Pirmdien Gruzijas parlaments strīdīgo likumprojektu izskatīs otrajā lasījumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Lasiet arī

Interesanti fakti VVC direktors aicina atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma lietošanas

Valsts valodas centra (VVC) direktors Māris Baltiņš trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē deputātiem pauda aicinājumu atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma - Sakartvelo - lietošanas.

Sabiedrība Parlamentā diskutēts par Gruzijas otra nosaukuma «Sakartvelo» lietošanu

Saeimas Ārlietu komisijas sēdē šodien plkst.10 deputāti ar Ārlietu ministrijas un Valsts valodas centra (VVC) pārstāvjiem diskutēs par Gruzijas otra nosaukuma "Sakartvelo" lietošanu.

Pasaule Gruzijas prezidente: notikumi Kalnu Karabahā mainīs Kaukāza nākotni

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili pirmdien vizītes laikā Igaunijā paziņoja, ka pēdējās nedēļas notikumi saistībā ar Kalnu Karabahu mainīs visa Kaukāza nākotni, otrdien vēsta Igaunijas sabiedriskā televīzija.

Pasaule Gruzijas separātiskajos reģionos palicis mazāk Krievijas karavīru

Eiropas Savienības (ES) novērotāju misija pamanījusi, ka Krievijas kontrolētajos separātiskajos Gruzijas reģionos Dienvidosetijā un Abhāzijā palicis mazāk Krievijas karavīru, pavēstīja misijas vadītājs Dimitrijs Karabalis.