• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Līdz agresors ir padzīts

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 17:13, 27.02.2024


Krišjānis Kariņš uzrunā ANO Cilvēktiesību padomi.



Šodien Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš videouzrunā ANO Cilvēktiesību padomē uzsvēra Krievijas agresijas kara pret Ukrainu postošo ietekmi uz cilvēktiesībām.

"Skolu bombardēšana, slimnīcu sagraušana, bērnu piespiedu aizvešana un piespiedu asimilācija krievu valodā un kultūrā pret bērnu gribu, ir pretēji jebkādai indivīda tiesību un cilvēktiesību izpratnei," pauda K. Kariņš.

Ārlietu ministrs nosodīja Krievijas īstenoto dezinformācijas kampaņu, izplatot nepatiesību par tās pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā. Atgādinot Latvijas vēsturisko pieredzi padomju okupācijas laikā, K. Kariņš aicināja valstis kopā iestāties pret Krievijas rupjajiem cilvēktiesību pārkāpumiem un atbalstīt Ukrainu līdz tās pilnīgai atbrīvošanai un agresora padzīšanai.

"Totalitārās un autoritārās valstis izskatās stipras, taču demokrātijas, kad turas kopā, ir daudz spēcīgākas. Krievijas agresija var tikt apturēta," uzsvēra K. Kariņš.

ANO Cilvēktiesību padomes 55. sesija norisinās Ženēvā, Šveicē, no 2024.gada 26.februāra līdz 5.aprīlim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdība atbalsta karavīru dalības pagarināšanu ANO misijā Izraēlā

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalības pagarināšanu ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.

Pasaule Izraēla atsauc vēstnieku ANO

Izraēla pirmdien atsauca vēstnieku ANO Giladu Erdanu, saasinoties ebreju valsts konfliktam ar starptautisko organizāciju saistībā ar "Hamās" kaujinieku 7.oktobra uzbrukumu.

Pasaule Igaunija sāk kampaņu ievēlēšanai ANO Cilvēktiesību padomē

Igaunijas ārlietu ministrs Markuss Cahkna otrdien Ženēvā sāka kampaņu, lai Igaunija tiktu ievēlēta par ANO Cilvēktiesību padomes locekli.

Pasaule Deviņas valstis pārtrauc finansēt palīdzību palestīniešu bēgļiem

Jau deviņas donorvalstis apturējušas finansējumu ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai (UNRWA), svētdien vēsta "Radio Brīvība".