• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ANO Drošības padome nespēj vienoties par rezolūciju par situāciju Gazā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:32, 07.11.2023


ANO Drošības padome pirmdien atkal nespēja vienoties par rezolūciju par Izraēlas un palestīniešu grupējuma "Hamās" karu, kas ilgst jau mēnesi.



Neraugoties uz vairāk nekā divas stundas ilgām diskusijām aiz slēgtām durvīm, domstarpības saglabājās. ASV aicināja uz "humāno pauzi", savukārt daudzi citi padomes locekļi pieprasīja "humāno pamieru", lai Gazas joslai piegādātu ārkārtīgi nepieciešamo palīdzību un novērstu vēl lielākus civiliedzīvotāju upurus.

"Mēs runājām par humānajām pauzēm, un mēs esam ieinteresēti turpināt runāt par šo jautājumu," pēc sanāksmes žurnālistiem sacīja ASV vēstnieka vietnieks Roberts Vuds. "Taču padomē ir domstarpības par to, vai tas ir pieņemami," viņš piebilda.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs pirmdien žurnālistiem sacīja, ka vēlas, lai Gazas joslā nekavējoties tiktu ieviests pamiers un apturēta eskalācija, kas jau vērojama Rietumkrastā, Libānā, Sīrijā, Irākā un Jemenā.

Gutērrešs sacīja, ka nepārprotami tiek pārkāptas starptautiskās humānās tiesības, kas prasa aizsargāt civiliedzīvotājus un viņu dzīvībai būtisko infrastruktūru, un uzsvēra, ka "neviena bruņotā konfliktā iesaistītā puse nav pāri" šiem likumiem. Viņš aicināja nekavējoties un bez nosacījumiem atbrīvot ķīlniekus, kurus "Hamās" sagrāba 7.oktobrī uzbrukumā Izraēlai un aizveda uz Gazas joslu.

ANO Drošības padomes sanāksmi sasauca Ķīna, kas šomēnes ir ANO Drošības padomes prezidējošā valsts, un Apvienotie Arābu Emirāti (AAE). AAE vēstniece Lana Nuseibeha sacīja, ka visi 15 padomes locekļi "ir pilnībā iesaistījušies" un turpināsies centieni izlīdzināt domstarpības un panākt vienošanos par rezolūciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju al Šifas slimnīcā Gazā

Izraēlas armija pirmdienas rītā pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā.

Pasaule ASV un Izraēlas aizsardzības ministri apspriedīs karu Gazas joslā

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins šodien tiksies ar Izraēlas aizsardzības ministru, lai apspriestu Izraēlas karu ar palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, plānoto operāciju Rafahā un iespējas atteikties no tās.

Pasaule ASV piedāvā Drošības padomei rezolūciju par tūlītēju pamieru Gazas joslā

ASV piedāvā ANO Drošības padomes rezolūcijas projektu, kurā aicināts uz tūlītēju uguns pārtraukšanu Gazas joslā, kas būtu saistīta ar ķīlnieku atbrīvošanu, pavēstīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule Izraēlas operācijā Gazas al Šifas slimnīcā likvidēti 90 kaujinieki

Izraēlas armijas operācijā Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā līdz šim likvidēti aptuveni 90 teroristi, trešdien paziņojusi armija.