• Karmena,
  • Manfreds,
  • Milda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācijas kanclers Olafs Šolcs esot pret spārnoto raķešu Taurus piegādi Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:38, 05.10.2023


Vācijas kanclers Olafs Šolcs iebilst pret spārnoto raķešu "Taurus" piegādi Ukrainai, lai gan Ukrainas līderi vairākkārt ir lūguši tādus tālas darbības ieročus, ceturtdien ziņu aģentūrai DPA apstiprināja anonīmi avoti Vācijas valdībā.



Kā atklāja avoti, Šolcs ir gatavs jautājumu par "Taurus" piegādēm Ukrainai izskatīt kaut kad vēlāk, tomēr pašlaik viņš neatļaus Vācijā ražoto raķešu piegādi ukraiņiem.

Tikmēr Vācija plāno turpināt piegādāt Ukrainai artilērijas un pretgaisa aizsardzības sistēmas, DPA teica anonīmi avoti.

Laikraksts "Bild" trešdien vēstīja, ka Vācija jau ir informējusi Kijivu par savu lēmumu.

Lielbritānija un Francija jau ir piegādājušas Ukrainai savas spārnotās raķetes "Storm Shadow" un "Scalp", kuru rādiuss un spējas ir līdzīgas.

Ukraina maijā sāka publiskus aicinājumus Vācijai piegādāt "Taurus", sakot, ka tādi ieroči ir nepieciešami, lai uzbruktu Krievijas pozīcijām, kas atrodas aiz tradicionālās artilērijas spēju robežas.

Tomēr "Taurus", kas spēj mērķi sasniegt 500 kilometru attālumā, radīja bažas Berlīnē, kur daļa amatpersonu uztraucas, ka Ukraina tās varētu izmantot mērķiem Krievijas teritorijā.

Šolcs vairākkārt ir paudis skeptisku attieksmi pret iespējām piegādāt Ukrainai "Taurus".

Tomēr Šolcs vadītās koalīcijas mazākuma partneri no zaļajiem un brīvajiem demokrātiem (FDP) ir izteikuši atbalstu "Taurus" piegādēm Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnijā desmiti tūkstoši protestē pret teritoriju atdošanu Azerbaidžānai

Desmiti tūkstoši cilvēku ceturtdien pulcējās Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās, protestējot pret valdības nodomu atdot atsevišķas teritorijas kaimiņvalstij Azerbaidžānai, ar kuru Armēnijai ilgstoši bijušas naidīgas attiecības.

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Lasiet arī

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule NATO mēģina saskaņot plānu par ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai

NATO dalībvalstis trešdien sanāksmē Briselē vienojās sākt plānot ilgtermiņa militāro palīdzību Ukrainai, bet iepriekš paziņotais NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga priekšlikums par piecu gadu militārās palīdzības nodrošināšanu Ukrainai apmēram 100 miljardu ASV dolāru apmērā izraisīja pretrunīgu reakciju.

Pasaule Latvija plāno iesaistīties sociālās infrastruktūras rekonstrukcijā Ukrainā

Latvija ar 2,4 miljoniem eiro plāno iesaistīties desmit sociālās infrastruktūras objektu rekonstrukcijā Čerņihivas apgabalā, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko otrdien konceptuāli atbalstīja valdībā.

Sabiedrība Rīgā izsludina konkursu Ukrainas iedzīvotāju integrācijai

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā līdz 25.martam var iesniegt projektus konkursam "Atbalsta nodrošināšana Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai".