• Leokādija,
  • Leontīne,
  • Ligija,
  • Lonija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šolcs: Putins ar prieku paņemtu Eiropas karti, pildspalvu un uzzīmētu līniju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:58, 03.10.2023


Pasaules sabiedrībai ir jāpalielina spiediens pret Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, lai panāktu, ka viņš aptur karu Ukrainā, Hamburgā pirmdien forumā "Dialogs ar pilsoņiem" sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs.



"Es izdarīšu visu, lai mēs būtiski pastiprinātu spiedienu, un Krievijas prezidents galu galā saprastu, ka viņš nevar vienkārši teikt: "Es turpināšu, līdz nebūšu sasniedzis savu mērķi, neraugoties uz to, cik daudz dzīvību, arī paša karavīru dzīvību, tas maksās"," sacīja kanclers.

"Ir nepieciešams darīt visu iespējamo, lai karš beigtos un Ukraina varētu aizstāvēt savu vienotību un neatkarību," norādīja Šolcs.

Kanclers atzinīgi izteicās par starptautiskajām sarunām politisko padomnieku līmenī, kas vispirms notika Dānijā, bet pēc tam Saūda Arābijā, kurām pievienojās arī Ķīnas, Dienvidāfrikas un Brazīlijas pārstāvji.

"Tas pagaidām vēl nav atrisinājuma solījums. Šajā situācijā ir grūti pateikt, ka mums ir cerība, Bet es uzskatu, ka tas ir ceļš," viņš sacīja.

"Putins ar prieku paņemtu Eiropas karti, pildspalvu, uzzīmētu līniju un teiktu: "Tas - jūsu, tas - mūsu." Un tad būtu ļoti apmierināts, jo tā viņš iztēlojās pasauli," skaidroja Vācijas valdības vadītājs.

"Bet es uzsveru - tas nevar būt pareizi, ka lielāks kaimiņš saka, ka viņam tagad ir vajadzīga tavas teritorijas daļa. Konflikta būtība ir, ka runa patiesībā ir par valsts iekarošanu, ne par ko citu," uzsvēra Šolcs, norādot, ka partneri centušies no tā izvairīties.

Ukrainā šobrīd ir ārkārtīgi daudz postījumu, visur ir mīnas, ārkārtīgi daudz cilvēku gājuši bojā, ekonomika ir izpostīta, atgādināja kanclers.

"Bet viņu (Putinu) tas viss neinteresē, jo kaut kur vēstures mācību grāmatās rezultātā ir jābūt ierakstītam - viņš savu valsti padarīja diženu," sacīja Šolcs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Pērn nogrimuši mazāk kuģu, bet pirātisma draudi auguši

Pasaules jūru un okeānu ūdeņos nogrimušo kuģu skaits pērn sasniedzis rekordzemu atzīmi, tomēr pirātisma draudi palielinājušies, teikts Vācijas apdrošināšanas uzņēmuma "Allianz Commercial" ziņojumā.

Pasaule Rinkēvičs: Krievijas vēlme mainīt robežas var kļūt par eskalējošu pasākumu VIDEO

Krievijas vēlme mainīt valsts jūras robežas ar Lietuvu un Somiju Baltijas jūrā var kļūt par eskalējošu pasākumu, sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš trešdien Rīgas pilī tikās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

Pasaule ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.

Pasaule Krievija plāno vienpusējā kārtā mainīt jūras robežas ar Lietuvu un Somiju

Krievijas varas iestādes ir nolēmušas vienpusējā kārtā mainīt valsts jūras robežas ar Lietuvu un Somiju Baltijas jūrā, liecina valdības lēmuma projekts, kas publicēts juridisko aktu portālā.

Lasiet arī

Pasaule Dronu uzbrukumi izraisa desmitiem sprādzienu Krimā un Novorosijskā

Krievijas okupētā Krimas pussala un Krasnodaras novada Novorosijskas pilsēta naktī uz piektdienu tika pakļautas bezpilota lidaparātu un jūras dronu uzbrukumiem, kas izraisīja desmitiem sprādzienu.

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kriminālziņas Krievija izsludinājusi meklēšanā Jāni Vitenbergu

Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Saeimas deputātu Jāni Vitenbergu (NA), Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.