• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Avoti ziņo, kad ES oficiāli paziņos par iestāšanās sarunām ar Ukrainu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:03, 04.10.2023


Eiropas Savienība (ES) aktīvi gatavojas sākt sarunas par Ukrainas uzņemšanu blokā, un oficiāls paziņojums ir gaidāms jau decembrī, vēsta izdevums "Politico", atsaucoties uz vārdā neminētiem diplomātiem un ES amatpersonām.


Foto: LETA

Kā sacījuši trīs diplomāti, kas ir pazīstami ar šiem plāniem, līderi gatavojas vēl līdz gada beigām dot Ukrainai zaļo gaismu oficiālu sarunu sākšanai par pievienošanos 27 valstu blokam.

Eiropas Komisija (EK) ar progresa ziņojumu par to, kādā mērā Ukraina un citas kandidātvalstis atbilst uzņemšanas kritērijiem, klajā nāks novembrī, otrdien žurnālistiem sacīja ES amatpersona.

Tiklīdz progresa ziņojums būs pieņemts, EK nāks klajā ar paziņojumu, pēc kura "dalībvalstīm būs ļoti grūti neteikt - sākam sarunas" ar Ukrainu, sacīja ES diplomāts.

"Politiskais spiediens ap šo jautājumu būs pārāk liels, lai atsevišķas dalībvalstis varētu pretoties. Darba pieņēmums tiešām ir, ka līdz decembrim Eiropadome izlems par sarunu sākšanu," sacīja diplomāts.

Kaut arī Ukraina, iespējams, nebūs izpildījusi visus septiņus sarunu sākšanas kritērijus līdz decembra vidum, kad ES valstu un valdību līderi pulcēsies samitam, līderi grasās nākt klajā ar politisku paziņojumu, ar ko tiks pilnvarotas sarunas, pat ja juridiskais sarunvešanas rāmējums vēl nebūs pabeigts.

"Mērķis ir vienoties politiski par sarunu sākšanu," sacīja otrs diplomāts, piebilstot, ka juridisks lēmums Ukrainas uzņemšanas lietā var tikt pieņemts 2024.gada sākumā.

Trešais diplomāts norādīja, ka decembrī tiks "pausts pozitīvs signāls" par Ukrainas nākotnes dalību ES.

Vaicāts, cik tālu Ukraina tikusi ceļā uz visu septiņu uzņemšanas kritēriju izpildi, ES amatpersona sacīja, ka progress ir iedrošinošs un ka vienīgi minoritāšu joma īstermiņā šķiet problemātiska.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti

Francijas Klusā okeāna teritorijā Jaunkaledonijā otro nakti turpinājušies vardarbīgi protesti, kuru laikā nošauts viens cilvēks, desmitiem ievainoti un 140 cilvēki aizturēti, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Pasaule Francijā simtiem policistu meklē izbēgušu cietumnieku

Francijā simtiem policistu izvietoti Normandijā, lai atrastu ieslodzīto, kurš otrdien izbēga no policijas furgona ceļā uz cietumu.

Pasaule Baltais nams informē Kongresu par ieročiem Izraēlai miljarda dolāru vērtībā

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija otrdien informēja Kongresu par ieroču paketi Izraēlai viena miljarda ASV dolāru vērtībā, pavēstīja oficiāli ziņu avoti.

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Lasiet arī

Kultūra Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi ukraiņu mūziķi

Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi prokrievisko ukraiņu mūziķi Mihailo Mihailoviču Rešetņaku, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Misha Marvin", paziņojusi premjerministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Evika Siliņa (JV).

Kriminālziņas Vīrieti izslēdz no Zemessardzes par naidīgu komentāru pret ukraiņiem

No Zemessardzes izslēgts zemessargs, kurš sociālajos tīklos paudis naidīgu komentāru pret ukraiņiem.

Pasaule Ukrainas parlaments pieņem pretrunīgi vērtēto mobilizācijas likumu

Ukrainas parlaments ceturtdien pēc mēnešiem ilgas kavēšanās un tūkstošiem grozījumu iesniegšnas, cenšoties mīkstināt sākotnējo projektu, pieņēmis likumu, kas regulēs jauniesaucamo uzņemšanu armijā.

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.