Itālija aizturēti divi migrantu glābšanas kuģi

Pasaule
LETA 18:31, 03.06.2023 0

Itālijas varas iestādes ir uz laiku aizturējušas Vācijas migrantu atbalsta organizāciju kuģus "Mare*Go" un "Sea-Eye 4" pēc tam, kad to apkalpes piektdien aizveda uz Itāliju vairākus desmitus Vidusjūrā izglābtu migrantu.

 

Itālijas krasta apsardze paziņoja, ka ar šīm glābšanas operācijām Vidusjurā ir pārkāpts Itālijas likums, kas nosaka, ka pēc glābšanas operācijas kuģim uzreiz jādodas uz ostu, neveicot vairākas šādas operācijas. Kuģiem arī jāpilda varas iestāžu dotie norādījumi par piestāšanu ostās.

"Mare*Go" apkalpe paziņoja, ka tā izglābusi 37 migrantus no problēmām jūrā un piestājusi Lampedūzas salā, lai gan Itālijas varas iestādes bija norīkojušas šo kuģi uz Trapani ostu Sicīlijā.

Kuģa apkalpe tviterī paziņoja, ka, ņemot vērā tālo ceļu līdz Trapani, tā nolēmusi doties uz Lampedūzu, lai nodrošinātu migrantiem ātrāku pieeju aprūpei.

Kuģis "Sea-Eye 4" izglāba jūrā 49 migrantus un piektdienas rītā aizveda viņus uz Ortonas ostu Adrijas jūras piekrastē. Kuģa apkalpe pagājušo svētdien bija izglābusi 17 migrantus, bet trešdien - vēl 32, tātad veicot vairākas operācijas pirms ierašanās ostā.

Krasta apsardze apsūdzēja abas organizācijas likuma pārkāpumos un aizturēja to kuģus.

Saskaņā ar Itālijas Iekšlietu ministrijas datiem Itālijā kopš šī gada sākuma ar laivām ieradušies vairāk nekā 50 000 migrantu salīdzinājumā ar 19,6 tūkstošiem tādā pašā pērnā gada periodā.

Itālija pēdējos mēnešos ir pastiprinājusi darbības pret organizācijām, kas glābj migrantus Vidusjūrā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule Meksika vienojas ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ

Meksika ceturtdien paziņoja, ka ir noslēgusi vienošanos ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ, apsolot viņiem naudu un palīdzību darba atrašanā.

Pasaule Lielbritānija apsver iespēju maksāt migrantiem par došanos uz Ruandu

Lielbritānijas valdība apsver shēmu atraidīto patvērumu meklētāju nosūtīšanai uz Ruandu pēc brīvprātības principa, paredzot maksāt viņiem līdz 3000 sterliņu mārciņu (3500 eiro) par došanos prom.

Kriminālziņas Pakistānas pilsonim par nelegālo imigrantu pārvietošanu piespriež cietumsodu

Latgales rajona tiesa šonedēļ kādam Pakistānas pilsonim par 19 nelegālo imigrantu pārvietošanu pāri Latvijas robežai piespriedusi sešus gadus un vienu mēnesi ilgu cietumsodu.

Kriminālziņas Robežsardzes priekšnieks: Imigrantu plūsma palielinās

Pēdējās dienas liecina, ka pārkāpumu skaits, kurus fiksē Valsts robežsardze, palielinās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.