• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pakistānas pilsonim par nelegālo imigrantu pārvietošanu piespriež cietumsodu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 11:49, 10.03.2024


Latgales rajona tiesa šonedēļ kādam Pakistānas pilsonim par 19 nelegālo imigrantu pārvietošanu pāri Latvijas robežai piespriedusi sešus gadus un vienu mēnesi ilgu cietumsodu.


Foto: LETA

Tāpat tiesa piemēroja papildsodu - izraidīt viņu no Latvijas pēc brīvības atņemšanas soda izciešanas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz septiņiem gadiem. Tāpat tiesa saglabāja apsūdzētajam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - līdz spriedums stājas spēkā.

Apsūdzētais, kurš, visticamāk, ir kāda noziedzīga grupējuma darbonis, bez ceļošanai derīgiem dokumentiem nelikumīgi no Itālijas nokļuva Latvijā, konkrēti, Daugavpilī. Pēc tam viņš nelikumīgi nokļuva Baltkrievijā, no kurienes kopā ar 12 Indijas pilsoņiem un septiņiem Afganistānas pilsoņiem bez derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām, nelikumīgi nonāca Latvijas teritorijā.

Apsūdzētais, migrantiem rādot kustības virzienu, veda tos sev līdzi, veiksmīgi apejot robežšķērsošanas lieguma vietas. Apsūdzētā darbības, kuras viņš veica mantkārīgā nolūkā, pārtrauca Valsts robežsardzes darbinieki. Pieņemams, ka apsūdzētais šādas noziedzīgas darbības bija plānojis darīt ilgstoši un vairākkārtīgi, norādīja prokuratūra.

Spriedumu varēs pārsūdzēt Latgales apgabaltiesā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Kriminālziņas Policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu Dobelē

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu 13.aprīļa rītā Dobelē vietējā benzīntankā pēc pilsētā nospēlētas diskotēkas.

Lasiet arī

Pasaule Meksika vienojas ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ

Meksika ceturtdien paziņoja, ka ir noslēgusi vienošanos ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ, apsolot viņiem naudu un palīdzību darba atrašanā.

Pasaule Lielbritānija apsver iespēju maksāt migrantiem par došanos uz Ruandu

Lielbritānijas valdība apsver shēmu atraidīto patvērumu meklētāju nosūtīšanai uz Ruandu pēc brīvprātības principa, paredzot maksāt viņiem līdz 3000 sterliņu mārciņu (3500 eiro) par došanos prom.

Kriminālziņas Robežsardzes priekšnieks: Imigrantu plūsma palielinās

Pēdējās dienas liecina, ka pārkāpumu skaits, kurus fiksē Valsts robežsardze, palielinās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Sabiedrība Ukrainas pilsonim par mēģinājumu pārvietot imigrantus piespriež 4 gadus cietumā

Latgales rajona tiesa šonedēļ Ukrainas pilsonim par mēģinājumu nelikumīgi pārvietot pāri valsts robežai 19 nelegālos imigrantus piespriedusi četrus gadus un sešus mēnešus cietumā.