• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Meksika vienojas ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:37, 22.03.2024


Meksika ceturtdien paziņoja, ka ir noslēgusi vienošanos ar Venecuēlu par migrantu sūtīšanu atpakaļ, apsolot viņiem naudu un palīdzību darba atrašanā.


Foto: pixabay

Migranti pusgadu varēs saņemt 110 ASV dolārus mēnesī, un viņiem arī palīdzēs atrast darbu caur Meksikas uzņēmumiem Venecuēlā, paziņoja Meksikas ārlietu ministre Alisija Barsena.

Meksikas vienošanās ar Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdību ir ar nosaukumu "Atgriešanās dzimtenē", preses konferencē sacīja Barsena.

Meksikā atrodas tūkstošiem venecuēliešu migrantu, kas lielākoties apmetušies pilsētās pie valsts ziemeļu robežas, cerot iegūt patvērumu ASV.

"Mēs sūtām venecuēliešus atpakaļ uz viņu valsti, jo mēs tiešām nevaram tikt galā ar šo daudzumu," sacija Barsena.

"Mums jau ir izdevies repatriēt ievērojamu skaitu venecuēliešu," viņa piebilda, neminot konkrētu skaitli.

Ministre sacīja, ka Meksikai ir līdzīgas vienošanās ar Gvatemalu un Hondurasu, un tā cer tādas noslēgt ar Kolumbiju un Ekvadoru.

Meksiku katru gadu šķērso daudzi tūkstoši migrantu, dodoties uz ASV robežu.

Augošais migrantu skaits ir pārslogojis Meksikas imigrācijas iestādes un patversmes pierobežas pilsētās. ASV ir pastiprinājušas spiedienu uz Meksikas valdību, lai tā atrisinātu šo problēmu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Pasaule Meksikai tuvojas potenciāli katastrofālā viesuļvētra «Otiss»

Viesuļvētra "Otiss" kļuvusi intensīvāka un sasniegusi potenciāli katastrofālas piektās kategorijas vētras līmeni, tuvojoties Akapulko kūrortam Meksikas Klusā okeāna krastā, pavēstīja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC).

Pasaule Bruņotā uzbrukumā Meksikā nogalināti 12 policisti

Meksikas dienvidos Gerrero štatā pirmdien bruņotā uzbrukumā tika nogalināti vismaz 11 policisti un vēl viens likumsargs nogalināts Mičoakanas de Okampo štatā, paziņoja varas iestādes.

Pasaule Meksikā apturēti kravas vilcieni pēc migrantu nāves un ievainojumu gadījumiem

Meksikas lielākais dzelzceļa satiksmes operators "Ferromex" otrdien paziņoja, ka apturējis 60 kravas vilcienus saistībā ar migrantu nāves un ievainojumu gadījumu skaita palielināšanos, braucot ar šiem vilcieniem.

Pasaule Traģēdija notikusi Meksikā: 18 cilvēki gājuši bojā, aizā iegāžoties autobusam

Meksikā ceturtdien 40 metrus dziļā aizā iegāžoties autobusam, dzīvību zaudējuši vismaz 18 cilvēki.