• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Porošenko: Vienīgais miera sarunu formāts ir par Ukrainas dalību NATO

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:18, 23.05.2023


Vienīgais miera sarunu formāts ir sarunas par Ukrainas dalību NATO, paziņojis bijušais Ukrainas prezidents, partijas "Eiropas solidaritāte" līderis Petro Porošenko.


Foto: LETA

"Nav pasaulē citas drošības garantijas kā Ukrainas dalība NATO. Tāpēc mans vēstījums daudzo divpusējo tikšanos laikā bija šāds - ja esat pastāvīgi apgalvojuši, ka NATO durvis Ukrainai ir atvērtas, tad ir vienkāršs lūgums - ļaujiet mums ienākt," žurnālistiem NATO Parlamentārās asamblejas sesijā Luksemburgā sacījis Porošenko, kura teiktais citēts viņa partijas vietnē.

Porošenko uzsvēris, ka šāda nostādne viņam bijusi kopš viņa prezidentūras termiņa sākuma.

"Es zināju, ka nav citas drošības garantiju formas. Un nevajag tērēt laiku, [meklējot kaut ko citu], tas ir maldu ceļš. Tas ir Budapeštas memoranda atkārtojums," teicis eksprezidents.

"Mums jāpasaka tiem, kuri uzstāj, lai tiktu rīkotas miera sarumas: es pilnībā esmu par miera sarunām, un to vienīgais formāts ir sarunas par Ukrainas iestāšanos NATO," uzsvēris Porošenko, kurš bija Ukrianas prezidents no 2014. līdz 2019.gadam.

1994.gadā, Ukrainai pievienojoties līgumam par kodolieroču neizplatīšanu, Kijiva atteicās no kodolvalsts statusa un parakstīja ar ASV, Lielbritāniju un Krieviju īpašu vienošanos, kas tiek dēvēta par Budapeštas memorandu. Vienā no šī dokumenta punktiem visas trīs lielvalstis garantēja Ukrainas neatkarību un teritoriālo nedalāmību.

NATO Parlamentārās asamblejas sesija Luksemburgā notika no piektdienas līdz pirmdienai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Trieciens Harkivas TV tornim bija iebiedēšana

Krievijas raķetes trieciens Harkivas televīzijas tornim bija nepārprotama iebiedēšana, paziņoja Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis.

Pasaule Braže: Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties

Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže, pirmdien piedaloties Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Luksemburgā.

Pasaule Ukrainas izlūkdienesta vadītājs prognozē grūtus laikus, bet ne Armagedonu

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirillo Budanovs intervijā BBC Ukrainas dienestam prognozēja sarežģītu situāciju valstī maija vidū un jūnija sākumā.

Pasaule ASV atbalsta Ukrainas palīdzības likumprojekta nodošanu izskatīšanai

ASV Pārstāvju palāta piektdien nolēma nodot izskatīšanai likumprojektu par ilgi aizkavētās palīdzības piešķiršanu Ukrainai.