• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Makrons: Krievija kļuvusi par Ķīnas vasali

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:48, 15.05.2023


Ģeopolitiski Krievija jau ir zaudējusi karu Ukrainā, jo faktiski ir kļuvusi par Ķīnas vasali un zaudējusi pieeju Baltijas jūrai, intervijā laikrakstam "L'Opinion" paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.



Krievija "faktiski ir sākusi pakļauties Ķīnai un zaudējusi pieeju Baltijas jūrai, kas tai bija ārkārtīgi svarīga, jo tā pamudināja Zviedriju un Somiju izlemt iestāties NATO", klāstīja Makrons, uzsverot, ka pirms pāris gadiem ko tādu nevarēja iedomāties un Krievijai tā ir "ģeopolitiska sakāve".

Komentējot Eiropas drošības arhitektūras nākotni, Francijas prezidents uzsvēra, ka tai ir jāaizsargā Ukrainu, vienlaikus neparedzot konfrontāciju ar Krieviju.

"No mums ir atkarīgs, kā palīdzēt ukraiņiem pretuzbrukumā, kā sagatavot jautājumu par drošības garantijām sarunās, kuras neizbēgami būs, " pārliecību pauda Makrons, atgādinot, ka, viņaprāt, "Eiropas drošības arhitektūrai beigu beigās būs jāaizsargā Ukrainu".

Vienlaikus, Makrona vērtējumā, Eiropas drošības arhitektūrai jāparedz, ka nebūs konfrontācijas ar Krieviju un tiks atjaunot spēku līdzsvars. "Tomēr vēl daudz ir jāizdara, līdz nonāksim pie tā," uzsvēra Francijas prezidents.

Jau vēstīts, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdienas vakarā ieradās Parīzē, kur Elizejas pilī tikās ar Makronu. Pēc tikšanās Francijas paziņoja par jaunu militāro palīdzību Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Lasiet arī

Ekonomika «Danone» saņēmis atļauju pārdot Krievijas biznesu vietējam uzņēmumam

Francijas pārtikas ražotājs "Danone" paziņojis, ka Maskava devusi atļauju pārdot tā Krievijas struktūrvienību Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova sabiedrotajam.

Pasaule Teroraktā koncertzālē Maskavā nogalināti vairāk nekā 140 cilvēku

Nogalināto skaits apšaudē un ugunsgrēkā, kas piektdien notika netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", ir pieaudzis līdz 141 cilvēkiem, sestdienas paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Pasaule Krievijā apšaudē koncertzālē nogalināti cilvēki (VIDEO)

Apšaudē un ugunsgrēkā, kas izcēlušies netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", piektdien gājuši bojā vismaz 40 cilvēki, ziņo lietotnes "Telegram" kanāls "112", kas saistīts ar Krievijas totalitārā režīma drošības iestādēm.

Pasaule Baltijas jūrā Krievijas karaflotes mācību laikā raķete trāpījusi zvejas kuģim

Baltijas jūrā otrdien nogrimis Krievijas zvejas traleris "Kapitan Lobanov", kad tam Krievijas karaflotes mācību laikā trāpījusi raķete, vēsta telekanāls "Doždj", atsaucoties uz kuģa komandas locekļa radinieku.