• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Putina dekrēts ļauj deportēt ukraiņus bez Krievijas pasēm

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:14, 28.04.2023


Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir parakstījis dekrētu, kas ļauj deportēt okupēto Ukrainas teritoriju iedzīvotājus, kuri nav pieņēmuši Krievijas pilsonību.



Jaunais dekrēts ir publiskots Krievijas juridiskās informācijas portālā.

Šis dekrēts paredz, ka Ukrainas pilsoņiem vai tā saukto "Doņeckas Tautas Republikas" un "Luganskas Tautas Republikas" "pasu" īpašniekiem ir vai nu jākļūst par Krievijas pilsoņiem, vai jāpaziņo, ka viņi nevēlas to darīt. Tie, kas izvēlēsies otro variantu, no 2024.gada 1.jūlija tiks uzskatīti par ārzemniekiem un attiecīgi varēs tikt deportēti.

Atsevišķs šī dekrēta punkts attiecas uz to ukraiņu deportāciju, kuri it kā rada draudus Krievijas nacionālajai drošībai.

Okupēto teritoriju iedzīvotājus, kuri atbalsta "konstitucionālās iekārtas pamatu vardarbīgu mainīšanu" Krievijā (tātad arī tās sagrābtajās teritorijās), finansē "teroristisku un ekstrēmistisku darbību" vai piedalās "nesankcionētās" akcijās, varēs deportēt un aizliegt viņiem iebraukšanu Krievijā.

Jau ziņots, ka Starptautiskā krimināltiesa 17.martā izdeva orderi Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Krievijas bērnu tiesībsarga Marijas Ļvovas-Belovas aizturēšanai, turot viņus aizdomās par bērnu nelikumīgu deportāciju no okupētajām Ukrainas teritorijām uz Krieviju.

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja 27.aprīlī atzina par genocīdu ukraiņu bērnu deportāciju un piespiedu pārvietošanu uz Krievijas teritoriju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV Senāts atbalsta iespējamu «TikTok» aizliegšanu valstī

ASV Senāts, otrdienas vakarā balsojot par vairākiem ar iekšējo un ārējo drošību saistītiem likumprojektiem, atbalstīja lēmumu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs sociālo tīklu "TikTok", ja tā īpašniece Ķīnas kompānija "ByteDance" to nepārdos.

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Pasaule Argentīnas studenti protestē pret līdzekļu samazināšanu valsts augstskolām

Desmitiem tūkstoši Argentīnas augstskolu studentu otrdien izgāja demonstrācijās, lai protestētu pret līdzekļu samazināšanu valsts augstskolām, pētniecībai un zinātnei jaunā prezidenta Havjera Mileja laikā.

Pasaule ASV Senāts atbalsta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdienas vakarā atbalstīja likumprojektu paketi, kura ietver likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Lasiet arī

Pasaule Komisija: Putins uzvar Krievijas prezidenta vēlēšanās ar 87,2% balsu

Krievijā tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās pēc 80% vēlēšanu biļetenu apstrādes uzvar Vladimirs Putins ar 87,2% balsu, paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija.

Pasaule Putins paudis gatavību izmantot kodolieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka Krievija ir gatava izmantot kodolieročus, ja tiks apdraudēts Krievijas valstiskums, suverenitāte vai neatkarība.

Sabiedrība Krievijas prezidenta vēlēšanu laikā Rīgā pie vēstniecības rīkos zibakciju

Krievijas prezidenta "vēlēšanu" laikā Rīgā pie Krievijas vēstniecības tiks rīkota zibakcija, novietojot tur autobusu ar uzrakstu, lai mudinātu balsotājus aizdomāties par izdarītajām politiskajām izvēlēm.

Pasaule Zelenskis: Ukrainas palīdzības lietā Tramps nostājas Putina pusē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu, ka viņš nostājas Krievijas diktatora Vladimira Putina pusē, vienlaikus brīdinot, ka bez jaunas ASV palīdzības Kijivai dzīvību var zaudēt miljoniem cilvēku.