• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pudāns: Ukraina un Rietumi mēģina sabiezināt miglu Krievijas pusei par uzbrukumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:28, 28.04.2023


Patlaban Ukraina un Rietumi mēģina sabiezināt miglu Krievijas pusei par gaidāmo uzbrukumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" vērtēja Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.


facebook.com/GeneralStaff.ua
Foto: Facebook

Viņaprāt, karš patlaban ir nogaidīšanas un prāta ietekmēšanas fāzē. Tagad iniciatīva ir Ukrainas pusē, kas mēģina radīt bažas un šaubas par to, kur būs uzbrukums. Arī Rietumvalstu komunikācija mēģina sabiezināt miglu Krievijas pusē.

Apmācības, tehnikas piegādes Ukrainā notiek, daudz tehnikas jau ir piegādāts. Pudāns akcentēja, ka pēdējās nedēļās bija iespējams redzēt arī daudzas aktivitātes, kas pamatā varētu būt saistīta ar sagatavošanos uzbrukumam. Krievijas puse arī aktīvi vērtē un analizē notiekošo, vairāk gatavojoties aizsardzībai un acīmredzot negribot piedzīvot iepriekšējo scenāriju.

Pudāns atzina, ka nevar pateikt, ka Ukrainai piegādātā bruņojuma apmērs ir pietiekams. Ukraina ļoti prasmīgi ar sabiedrotajiem plāno uzbrukumu atkarībā no pieejamajiem resursiem. Ukraina ļoti labi saprot, ka uzbrukumā nedrīkst izgāzties, jo tas var ietekmēt noskaņojumu Rietumos. Ukraiņi rūpīgi meklēs veidus, kā sasniegt panākumus, taču līdz šim nav pateikts, kāds būs šī uzbrukuma gala mērķis.

Kā ziņots, Ukrainas partneri ir tai piegādājuši jau vairāk nekā 98% solīto kaujas mašīnu, trešdien paziņoja NATO Eiropas spēku virspavēlnieks, ASV armijas ģenerālis Kristofers Kavoli.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ceturtdien paziņojis, ka alianses dalībvalstis un to partneri piegādājuši Ukrainai 230 tankus un 1550 citas bruņutehnikas vienības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Pasaule Nīderlandes premjers gatavs Ukrainas vajadzībām pirkt «Patriot» no citām valstīm

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piedāvājis iegādāties no sabiedrotajiem pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", lai tās pēc tam nodotu Ukrainai, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pasaule Polijas prezidents Duda neformāli ticies ar Trampu Ņujorkā

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdienas vakarā Ņujorkā "privātā vizītē" tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Lasiet arī

Pasaule Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni (+VIDEO)

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes "Telegram" kanāls "Astra" un citi vietējie mediji.

Pasaule Ukraiņi atvaira Krievijas karaspēka uzbrukumus piecos virzienos

Ukrainas armija turpina atvairīt Krievijas karaspēka uzbrukumus piecos virzienos, pirmdien pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs, norādot, ka iebrucēji pastiprinājuši centienus pārraut aizsardzību Novopavļivkas virzienā, kur veikti 16 uzbrukumi.

Pasaule Eksperts: Krievija pašlaik Ukrainā gūst taktiskus, nevis stratēģiskus panākumus

Krievija pašlaik Ukrainā gūst taktiskus, nevis stratēģiskus panākumus, šādu vērtējumu šorīt TV3 pauda Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Pasaule Ukraiņi notriekuši visus desmit krievu lidrobotus

Ukraiņu karavīri notriekuši visus desmit lidrobotus "Shahed", ko naktī uz svētdienu uz Ukrainu raidīja Krievija, paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.