• Alfs,
  • Bernadeta,
  • Mintauts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievija izmēģina starpkontinentālu ballistisko raķeti

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:09, 12.04.2023


Krievija ir veiksmīgi izmēģinājusi starpkontinentālu ballistisko raķeti poligonā valsts dienvidos, trešdienas rītā paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.



Tāla darbības rādiusa raķete tika palaista no Kapustinjaras izmēģinājumu zonas Astrahaņas apgabalā, Kaspijas jūras piekrastē.

Izmēģinājuma kaujas galviņa vēlāk trāpīja, kā bija plānots, poligonā Krievijas sabiedrotās Kazahstānas teritorijā. Izmēģinājuma mērķis bija pārbaudīt raķetes "kaujas spēju", piebilda Aizsardzības ministrija.

Krievija vairāk nekā 13 mēnešus ir apšaudījusi ar raļetēm Ukrainu. Tajā pašā laikā ir pastiprinājusies Maskavas militārā retorika pret Rietumiem, pat pieļaujot kodolkara iespējamību.

Kremlis nesen paziņoja par taktisko kodolieroču izvietošanu Baltkrievijā. Šo ieroču darbības rādiuss ir mazāks nekā starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm, kuras var nolidot vairāk nekā 5000 kilometrus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Uz Irānas sagrābta kuģa Hormuzā atrodas Igaunijas iedzīvotājs

Igaunijas Ārlietu ministrija svētdien apstiprināja, ka uz kuģa, kuru Irānas gvarde sestdien sagrābusi Hormuza jūras šaurumā, atrodas Igaunijas iedzīvotājs.

Pasaule Latvija atbalsta Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu divu valstu sarunu ceļā

Latvija primāri atbalsta abu pušu sarunas kā labāko ceļu uz divu valstu risinājumu un Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, atbildot uz jautājumu, vai Latvija plāno atzīt Palestīnu kā valsti.

Pasaule Sārts skaidro, ko nozīmē Ukrainai Tuvo Austrumu konflikta izplešanās

Tuvo Austrumu konflikts izplešas, kas pasaulei nozīmē papildu nestabilitāti, bet Ukrainai - pasaules uzmanības samazināšanos, sociālajos tīklos vērtē NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, komentējot Irānas triecienus Izraēlai.

Pasaule Eksperts: Krievija pašlaik Ukrainā gūst taktiskus, nevis stratēģiskus panākumus

Krievija pašlaik Ukrainā gūst taktiskus, nevis stratēģiskus panākumus, šādu vērtējumu šorīt TV3 pauda Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Lasiet arī

Pasaule Mediji: Havanas sindroma uzbrukumus ASV amatpersonām organizēja Krievija

Mīklainās veselības problēmas, kas zināmas kā "Havanas sindroms", varētu būt radušās no Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) 29155.vienības aģentu izmantotajiem virzītās enerģijas ieročiem, secināts kopīgā pētījumā, ko veica tiešsaistes laikraksts "The Insider", ASV televīzijas kanāla CBS raidījums "60 Minutes" un Vācijas žurnāls "Der Spiegel".

Pasaule Maskavā aizturēti pieci žurnālisti

Maskavā policija pēdējo 24 stundu laikā aizturējusi piecus neatkarīgos žurnālistus, no kuriem viens ticis piekauts, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Pasaule Baltais nams: Ukrainai nav nekāda sakara ar Piemaskavas teroraktu

Kremļa centieni saistīt Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" notikušo teroraktu ar Ukrainu bija paredzami, un Krievijas diktators Vladimirs Putins tādējādi vēlas attaisnot savu agresiju pret Ukrainas tautu, bet Kijivai ar piektdienas teroraktu nav nekāda sakara, pirmdien brīfingā atbildot uz žurnālistu jautājumiem, sacīja Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs.