Ungārijas parlaments nobalso par Somijas pievienošanos NATO

Pasaule
LETA 20:55, 27.03.2023 0

Ungārijas parlaments pirmdien nobalsojis par Somijas pievienošanos NATO.

 

Ungārijas parlaments ar 182 balsīm "par" un tikai sešām "pret" ratificēja Somijas pieteikumu par dalību NATO.

Tagad NATO valstu vidū Somijas lūgumu par uzņemšanu aliansē nav apstiprinājusi tikai Turcija.

17.martā Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans lūdza parlamentu balsot par Somijas pieteikumu pievienoties NATO, paužot cerību, ka parlaments ratificēs Somijas pieteikumu dalībai NATO līdz Turcijas prezidenta un parlamenta vēlēšanām 14.maijā.

Ungārija un Turcija līdz šim nav apstiprinājušas Zviedrijas lūgumu par uzņemšanu aliansē.

Ankaras atbalsts Zviedrijas dalībai NATO būs atkarīgs no Stokholmas atbildes uz Turcijas prasībām, ieskaitot 120 cilvēku, ko Turcija uzskata par "teroristiem", repatriāciju, norādīja Erdogans.

Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna valdošā partija "Fidesz" bija paziņojusi, ka parlaments ratificēs Somijas iestāšanos NATO 27.martā, bet lēmumu Zviedrijas gadījumā pieņems vēlāk.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.