• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lielbritānija Zelenska vizītes laikā paziņo par jaunām sankcijām Krievijai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:42, 08.02.2023


Lielbritānijas valdība trešdien paziņojusi par jaunām sankcijām Krievijai saistībā ar tās atkārtoto iebrukumu Ukrainā.



Londona par jaunajām sankcijām paziņojusi, uzņemot vizītē Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs sacīja, ka jaunās sankcijas būs vērstas pret organizācijām, uz kurām paļaujas Krievijas armija, un, cerams, palielinās ekonomisko spiedienu uz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un apgrūtinās Krievijas spējas karot.

Sankcijas tiks piemērotas sešām organizācijām, kas piegādā Krievijas armijai militāro aprīkojumu, piemēram, bezpilota lidaparātus.

"Melnajā sarakstā" tiks iekļautas arī sešas personas un viena organizācija, kas saistīti ar "finanšu tīkliem, kas palīdz uzturēt Kremļa elites bagātību un varu", norādīts Lielbritānijas valdības paziņojumā.

Kleverlijs pauda pārliecību, ka Krievijai nebūs piekļuves aktīviem, ko Lielbritānija ir iesaldējusi, kamēr tā nepārtrauks apdraudēt Ukrainas teritoriālo suverenitāti un integritāti.

Lielbritānija kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sākuma ir piemērojusi sankcijas vairāk nekā 1300 personām un iestādēm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis atlaidis pirmo palīgu Šefiru un vairākus padomniekus

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien atlaidis ilggadējo pirmo palīgu Serhiju Šefiru un vairākus padomniekus.

Pasaule Zelenskis: Ukraina bez ASV palīdzības nespēs uzvarēt

Bez amerikāņu palīdzības Ukraina karā pret Krieviju nespēs uzvarēt, intervijā telekanālam CBS sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Krievijas virzība Ukrainā ir apturēta

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka Krievijas virzīšanās uz priekšu Ukrainā ir "apturēta" un situācija viņa karaspēkam tagad ir "daudz labāka" nekā iepriekšējos mēnešos.

Pasaule Zelenskis: Ukrainas palīdzības lietā Tramps nostājas Putina pusē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzējis republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu, ka viņš nostājas Krievijas diktatora Vladimira Putina pusē, vienlaikus brīdinot, ka bez jaunas ASV palīdzības Kijivai dzīvību var zaudēt miljoniem cilvēku.