Kā nodrošināt labklājību, ņemot vērā jauno ģeopolitisko realitāti?

Pasaule
VS.LV 18:58, 08.02.2023 0

Krišjānis Kariņš dodas uz Eiropadomes sēdēm Briselē.

 

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 9.februārī, un piektdien, 10.februārī, piedalīsies Eiropadomē, Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē, Beļģijā, kurā ES līderi lems par atbalsta turpināšanu Ukrainai, ekonomisko situāciju un migrāciju.

Pirms Eiropadomes Ministru prezidents piedalīsies Baltijas - Ziemeļvalstu formāta (NB6) + Īrijas koordinācijas sanāksmē.

ES līderi sanāksmē lems par turpmāku atbalstu Ukrainai, kura turpina aizstāvēties pret Krievijas izvērsto militāro agresiju.

Eiropadomē arī plānots pārrunāt ES ekonomisko politiku, kā nodrošināt ES ilgtermiņa labklājību un globālo konkurētspēju, ņemot vērā jauno ģeopolitisko realitāti. ES līderi arī spriedīs par ASV Inflācijas samazināšanas aktu, tā ietekmi uz ES ekonomiku un potenciālo ES reakciju. ES līderi arī plāno pārrunāt kopējo ES pieeju migrācijas politikai, galveno uzmanību pievēršot ārējo robežu efektīvai kontrolei un ES sadarbībai ar trešajām valstīm.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Lasiet arī

Ekonomika Krievijas eksports uz Eiropu pērn nokrities par 68%

Krievijas eksporta apjoms uz Eiropas valstīm pērn veidoja 84,9 miljardus dolāru, kas ir par 68% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina valsts Muitas dienesta publiskotie dati.

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji karu Ukrainā uzskata par ES svarīgāko problēmu

Latvijā 42% iedzīvotāju par svarīgāko problēmu, ar kuru saskaras Eiropas Savienība (ES), atzīst karu Ukrainā, liecina "Eirobarometra" 2023.gada rudens aptauja.

Pasaule Eiropadomi, iespējams, vadīs Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels jūnijā kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un uzvaras gadījumā atstās līdzšinējo amatu, vēsta Beļģijas mediji.