• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ES devītajā Krievijas sankciju paketē būs arī Baltijas valstu ierosinājumi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:02, 07.12.2022


Eiropas Savienības (ES) devītajā sankciju Krievijai paketē būs iekļauti vairāki Polijas un Baltijas valstu priekšlikumi, trešdien paziņoja Lietuvas vēstnieks ES Arnolds Pranckevičs.



"Ievērojams skaits ideju, kas būs devītajā paketē, ir no Polijas-Baltijas valstu neoficiālā dokumenta, mūsu ierosinājumi, un būtisks skaits mūsu ideju būs tur atspoguļots," diplomāts sacīja Lietuvas sabiedriskajai radiostacijai.

ES dalībvalstu vēstnieki par sankciju paketi runās trešdien.

Gaidāms, ka jaunajā sankciju paketē būs pasākumi tehnoloģiju un finanšu sektorā, kā arī cīņai pret dezinformāciju un "vismaz daži simti" jaunu privāto un juridisko personu, kas ir atbildīgas par kara noziegumiem Ukrainā, informēja Pranckevičs.

"Uzskatām, ka joprojām ir daudz iesaistīto, jo īpaši no militārajām struktūrām un militārās rūpniecības, politiskās elites, propagandistiem, tiesībsargājošām institūcijām, oligarhiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri pagaidām nav iekļauti sankciju sarakstos," viņš klāstīja.

Lietuvas vēstnieks ES arī sagaida, ka devītajā sankciju paketē būs iekļauti vēl citi Krievijas televīzijas kanāli un bankas.

"Tāpat varētu būt vairāki jauni eksporta ierobežojumi, ekonomiski pasākumi, sankcijas sektoriem un paplašināts tehnoloģiju saraksts," uzskaitīja diplomāts.

Vienlaikus viņš pieļāva, ka sankcijas nebūs tik stingras, kā vēlējusies Lietuva, kas atbalsta stingru sankciju politiku.

"Mēs piederam tā sauktajai sankciju vanagu grupai, kā mūs nodēvējuši Briseles mediji, jo mēs kopā ar Poliju atbalstam visstingrākās sankcijas," paskaidroja Pranckevičs.

"Skaidrs, ka 27 valstu vidējais vērtējums būs maigāks nekā mēs gaidām, tādēļ nav iespējama sankciju pakete, kas Lietuvu apmierinātu pilnībā," viņš teica.

ES jau ir pieņēmusi astoņas sankciju paketes, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Pasaule ASV Senāts atbalsta iespējamu «TikTok» aizliegšanu valstī

ASV Senāts, otrdienas vakarā balsojot par vairākiem ar iekšējo un ārējo drošību saistītiem likumprojektiem, atbalstīja lēmumu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs sociālo tīklu "TikTok", ja tā īpašniece Ķīnas kompānija "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.