Vairums Krievijā tikai daļēji ticot valsts mediju informācijai par karu Ukrainā

Pasaule
LETA 12:07, 17.08.2022 0

Vairāk nekā puse Krievijas iedzīvotāju - 54% - daļēji tic un daļēji netic Krievijas valsts mediju sniegtajai informācijai par karu Ukrainā, liecina Krievijas socioloģisko pētījumu uzņēmuma "Levada centrs" aptaujas rezultāti.

 
Foto: UKRINFORM

11% Krievijas iedzīvotāju pilnībā netic valsts mediju informācijai par karu, bet 31% pilnībā tic valsts medijiem.

Vienlaikus 76% krievu atbalsta Krievijas armijas darbības Ukrainā.

Visvairāk cilvēku, kas pilnībā uzticas valsts medijiem, bija to vidū, kuri "ļoti uzmanīgi" seko situācijai Ukrainā – 51% (arī vismazāk šaubās – 38%). Savukārt no tiem, kas seko "bez īpašas uzmanības", Krievijas valsts medijiem pilnībā uzticas tikai 20%, savukārt 66% uzticas tikai daļēji. No tiem, kas "nemaz neseko", pilnībā medijiem uzticas tikai 12%, bet daļēji – 52%.

Pēc "Levadas centra" datiem, jūlijā no Ukrainas kara distancējās nedaudz mazāk par pusi iedzīvotāju - 32% informācijai par karu sekoja "bez lielas uzmanības" un 11% "nesekoja vispār".

Visvairāk notiekošajam Ukrainā seko līdzi, atbalsta Krievijas armijas rīcību un lielākā mērā uzticas valsts medijiem vecākās paaudzes, rezumē "Levadas centra" direktors Deniss Volkovs. Bet notiekošajam neseko līdzi jaunatne: kopumā viņus neinteresē, kas notiek Ukrainā, bet viņi arī neatbalsta Krievijas izvērsto agresiju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi

Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi, liecina automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja "Avis" apkopotie dati.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.