Aizturēts žurnālista de Vrīsa slepkavības iespējamais organizētājs

Pasaule
LETA 08:40, 05.07.2022 0

Nīderlandē pirmdien aizturēts 27 gadus vecs Polijas pilsonis, kurš tiek turēts aizdomās par žurnālista Pētera R. de Vrīsa slepkavības organizēšanu.

 
Foto: AFP / LETA

64 gadus vecais de Vrīss, kurš bija pazīstams ar rakstiem par noziedzību, tika sašauts 2021.gada 6.jūlija vakarā Amsterdamā pie televīzijas studijas. Žurnālists, uz kuru tika raidītas piecas lodes, tika nogādāts slimnīcā, kur pēc deviņām dienām no gūtajiem ievainojumiem nomira.

Aizturētais, kura identitāte netiek atklāta, tiek turēts aizdomās par to personu organizēšanu, kuras nogalināja de Vrīsu, paziņoja prokuratūra. Plašāku informāciju prokuratūra neatklāja, bet norādīja, ka turpina izmeklēt, kurš un kāpēc pasūtīja žurnālista slepkavību.

Pirmo ievērību de Vrīss guva rakstot par miljonāra Fredija Heinekena nolaupīšanu 1983.gadā, bet pēdējā viņa publikācija bija saistīta ar Nīderlandē visvairāk meklēto narkotiku tirgotāju tiesas prāvu.

Aizdomās par de Vrīsa nogalināšanu nepilnu stundu pēc slepkavības tika aizturētas divas personas - 21 gadu vecs Nīderlandes pilsonis Delano G. un Polijas pilsonis Kamils E. Viņi tika aizturēti automašīnā netālu no Hāgas. Automobilī tika atrasts slepkavības ierocis un viņu mobilajos telefonos - īsziņas, kas saista viņus ar slepkavību.

Prokuratūra ir pieprasījusi viņiem mūža ieslodzījumu. Spriedums viņu lietā gaidāms 14.jūlijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Spānija pieprasa no Argentīnas prezidenta publisku atvainošanos

Spānija pirmdien pieprasījusi publisku atvainošanos no Argentīnas prezidenta Havjera Mileja par Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievas nodēvēšanu par korumpētu.

Pasaule Par uzbrukumu tūristiem Afganistānā uzņemas atbildību «Islāma valsts»

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" uzņēmies atbildību par uzbrukumu ārzemju tūristiem Afganistānā, kurā tika nogalināti trīs Spānijas pilsoņi un trīs afgāņi, bet starp ievainotajiem ir Lietuvas pilsone.

Pasaule Irānas mediji: Raisi un citi avarējušā helikoptera pasažieri gājuši bojā

Irānas prezidents Ibrahims Raisi un vēl astoņi cilvēki, kas atradās avarējušā helikopterā, ir gājuši bojā, pirmdien ziņo Irānas valsts mediji.

Pasaule Nav pazīmju,ka avarējušajā Irānas prezidenta helikopterā kāds būtu palicis dzīvs

Glābēji nav konstatējuši pazīmes, ka avarējušajā helikopterā, kurā lidoja Irānas prezidents Ibrahims Raisi un citas amatpersonas, kāds būtu palicis dzīvs, pirmdien vēsta Irānas valsts televīzija.

Lasiet arī

Veselība Atbalsta virzību uz optimālās ģimenes ārstu prakses modeli

Lai nodrošinātu vienota primārās veselības aprūpes pakalpojuma nodrošinājumu valstī, valdība šodien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) ieceri ieviest optimālās ģimenes ārstu prakses modeli.

Kriminālziņas Salaspilī negadījumā uz dzelzceļa gājusi bojā nepilngadīgā

Otrdienas rītā Salaspilī negadījumā uz dzelzceļa gājusi bojā nepilngadīgā, informēja Valsts policija.

Pasaule Nausēda: Mums ir informācija par jaunu sabotāžas aktu iespējamību

Lietuvas rīcībā ir informācija, ka varētu turpināties sabotāžas akti, ko īsteno Krievijas savervētas personas, otrdien paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, komentējot vairāku personu aizturēšanu Polijā aizdomās par sabotāžas aktiem šajā valstī un lielveikala "Ikea" dedzināšanu Viļņā.

Sabiedrība Noteiks stingrākas prasības trešajās valstīs reģistrētu automašīnu vadītājiem

Grozījumi likumā nosaka pienākumu ārvalstniekiem deklarēt trešajā valstī reģistrēta transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē Latvijā.