Lietuvas diplomāta automašīnu Maskavā apķēpā ar Z burtiem

Pasaule
LETA 09:26, 28.06.2022 0

Lietuvas diplomāta privātai automašīnai, kas bijusi novietota apsargātā autostāvvietā Maskavā, svētdien ar aerosola krāsu uzzīmēti burti "Z", kas kļuvuši par Krievijas iebrukuma Ukrainā atbalstītāju simbolu, pirmdien informēja Lietuvas Ārlietu ministrija.

 

Uz notikuma vietu izsaukti Krievijas policisti, kuri reģistrējuši notikušo, un gaidāms, ka tiks veikta oficiāla izmeklēšana, ministrijā informēja ziņu aģentūru BNS.

"Saistībā ar notikušo Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijai tiks nosūtīta nota," norādīja Lietuvas Ārlietu ministrijā. "Šī nav pirmā reize, kad Eiropas Savienības diplomātu automašīnas tiek apzīmētas ar tādiem simboliem".

Lietuvas konsuls Krievijā Ugņus Labutis vietnē "Facebook" publicējis fotogrāfijas ar savu automašīnu, kura apzīmēta ar burtiem "Z".

Kopš Krievija sāka atkārtotu iebrukumu Ukrainā, burts "Z" ir kļuvis par iebrukuma atbalstītāju simbolu.

Krievijas Aizsardzības ministrija marta sākumā skaidroja, ka burts "Z" uz militārās tehnikas nozīmē "Za pobedu" ("Par uzvaru").

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Lasiet arī

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.