Krievi pēc smagiem zaudējumiem atvelk spēkus no Harkivas apgabala - britu izlūki

Pasaule
LETA 13:19, 12.05.2022 0

Krievija no Harkivas apgabala izvedusi savas armijas vienības, lai tās reorganizētu un papildinātu pēc kaujās ciestajiem smagajiem zaudējumiem, teikts kārtējā Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas ikdienas apskatā par situāciju Ukrainas frontē.

 
Foto: LETA

"Ukrainas spēki turpina pretuzbrukumu uz ziemeļiem no Harkivas, atgūstot kontroli pār vairākām pilsētām un ciemiem Krievijas robežas virzienā," norāda ministrija.

Britu izlūki secinājuši, ka Krievijas karaspēkam koncentrējoties uz operācijām Donbasā, Harkivas apgabalā dislocētās vienības zaudējušas spējas pretoties "mobilajiem un ļoti motivētajiem Ukrainas pretuzbrukumiem".

Neskatoties uz to, ka karadarbības sākotnējā posmā krieviem izdevās ielenkt Harkivu, tie tagad atvilkuši savas vienības no šī reģiona, lai pēc smagajiem zaudējumiem tās reorganizētu un papildinātu, lasāms Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Kā liecina britu izlūku rīcībā esošā informācija, pēc šo vienību papildināšanas un nokomplektēšanas tās varētu izvietot Severskijdoņecas labajā krastā.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija norāda, ka Krievija, atvelkot savus spēkus no Harkivas apgabala, faktiski atzīst savu nespēju ieņemt nozīmīgas Ukrainas pilsētas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV aptur bumbu piegādi Izraēlai

Savienotās Valstis pagājušajā nedēļā apturējušas bumbu sūtījumus Izraēlai, kas nespēja kliedēt Vašingtonas bažas par iebrukumu Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā, otrdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona.

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā piemin Otrā pasaules kara beigas Eiropā

Valsts augstākajām amatpersonām noliekot ziedus Rīgas Brāļu kapos, šodien Latvijā tiek atzīmēta nacisma sagrāve un pieminētas Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

Sabiedrība Lasmaņa rīcībā tiesībsargs saskatījis nevēlamu seksuāla rakstura komunikāciju

Tiesībsargs konstatējis neētisku, aizvainojošu, cieņu pazemojošu un uz vardarbību vērstu komunikāciju, tostarp nevēlamu seksuāla rakstura verbālu komunikāciju, un bosingu no bijušā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) puses, pavēstīja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.

Sabiedrība Atvieglos lēmumu pieņēmšanu dzīvojamo māju atjaunošanai

Saeimas komisija atbalstīja grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā. Ar tiem paredzēts dot iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt divus policistus par personas piekaušanu atskurbtuvē

Iekšējās drošības birojs (IDB) aprīļa beigās Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret divām pašvaldības policijas amatpersonām Vidzemes reģionā - pret vienu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, savukārt pret otru - par bezdarbību.