Ukrainas-Krievijas sarunas notiks uz Ukrainas-Baltkrievijas robežas

Pasaule
LETA 17:28, 27.02.2022 0

Ukrainas un Krievijas sarunas notiks uz Baltkrievijas un Ukrainas robežas Pripetes upes rajonā, lietotnes "Telegram" kanālā pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska birojs.

 
Foto: UNIAN

"[Baltkrievijas līderis] Aleksandrs Lukašenko piezvanīja pa telefonu Volodimiram Zelenskim," teikts svētdien pēcpusdienā publicētajā paziņojumā. "Politiķi vienojās, ka Ukrainas delegācija tiksies ar krieviem bez priekšnosacījumiem uz Ukrainas-Baltkrievijas robežas Pripetes upes rajonā."

"Aleksandrs Lukašenko uzņēmās atbildību par to, ka Ukrainas delegācijas brauciena, sarunu un atgriešanās laikā visas lidmašīnas, helikopteri un raķetes, kas izvietoti Baltkrievijas teritorijā, paliks uz zemes," "Telegram" kanālā norādīja Zelenska birojs.

Šobrīd Baltkrievijā atrodas Krievijas delegācija, taču Zelenskis iepriekš bija paziņojis, ka ir gatavs sarunām ar Krieviju, bet ne Baltkrievijā, jo tā tiek izmantota iebrukumam Ukrainā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Sabiedrība Eksperts: Kara gadījumā Latvijas lidostas būtu viens no galvenajiem mērķiem

Konvencionāla kara gadījumā Latvijas lidostas būtu viens no galvenajiem uzbrukuma mērķiem, un pietiktu ar vienu raķeti, lai skrejceļa izmantošana iedzīvotāju evakuācijai vairs nebūtu iespējama, aģentūrai LETA atzina bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Gaisa spēku komandieris Juris Maklakovs.

Pasaule Izraēla atsāk «Hamās» pozīciju bombardēšanu Gazas joslā

Izraēlas armija Gazas joslā atsākusi kaujinieku grupējuma "Hamās" pozīciju bombardēšanu, trešdien pavēstīja bruņotie spēki.

Pasaule Baidens: ASV ir kopā ar Izraēlu

ASV prezidents Džo Baidens sestdien pēc grupējuma "Hamas" uzbrukuma Izraēlai paziņoja, ka "Savienotās Valstis ir kopā ar Izraēlu".

Pasaule Rietumvalstis asi nosodījušas Hamas uzbrukumus Izraēlai

Rietumvalstis sestdien asi nosodīja palestīniešu grupējuma "Hamas" veiktos uzbrukumus Izraēlai, kuros nogalināti vismaz 22 cilvēki un vairāk nekā 500 ievainoti.