• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baidens: ASV ir kopā ar Izraēlu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 00:12, 08.10.2023


ASV prezidents Džo Baidens sestdien pēc grupējuma "Hamas" uzbrukuma Izraēlai paziņoja, ka "Savienotās Valstis ir kopā ar Izraēlu".



"Nekad nav attaisnojuma teroristu uzbrukumiem," uzrunā no Baltā nama sacīja Baidens, nosodot "Hamas" par uzbrukumu Izraēlai.

Viņš piebilda, ka ASV atbalstīs Izraēlu. "Mēs nodrošināsim, lai Izraēlas iedzīvotājiem būtu vajadzīgā palīdzība un lai viņi varētu turpināt sevi aizstāvēt," sacīja Baidens.

Baidens norādīja, ka ir runājis ar Izraēlas premjerministru, un paziņoja, ka viņa administrācijas atbalsts Izraēlas drošībai "ir stingrs un nelokāms".

ASV prezidents arī brīdināja citas Izraēlai naidīgas puses atturēties no šo uzbrukumu izmantošanas.

"Pasaule vēro," viņš brīdināja.

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki veica atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījās kaujās ar iebrucējiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Kerijs atstās ASV klimata sūtņa amatu, lai palīdzētu Baidenam

Džons Kerijs gatavojas atkāpties no ASV īpašā sūtņa klimata jautājumos amata, lai palīdzētu prezidenta Džo Baidena priekšvēlēšanu kampaņai, vēsta Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz amatpersonu neoficiāli teikto.

Pasaule Avoti: 15.novembrī iespējama Baidena un Sji tikšanās

Sagaidāms, ka ASV prezidents Džo Baidens un viņa Ķīnas kolēģis Sji Dzjiņpins tiksies 15.novembrī Sanfrancisko, trešdien pavēstījuši informēti avoti.

Pasaule ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram izvirzītas apsūdzības. Par ko?

ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram Baidenam ceturtdien tika izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu šaujamieroča iegādi un glabāšanu laikā, kad viņš lietojis narkotikas.