• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rietumvalstis asi nosodījušas Hamas uzbrukumus Izraēlai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:54, 07.10.2023


Rietumvalstis sestdien asi nosodīja palestīniešu grupējuma "Hamas" veiktos uzbrukumus Izraēlai, kuros nogalināti vismaz 22 cilvēki un vairāk nekā 500 ievainoti.



"Mēs ar sāpēm sekojam līdzi ziņām, kas nāk no Izraēlas. Mēs viennozīmīgi nosodām "Hamas" uzbrukumus. Šī šausminošā vardarbība ir nekavējoties jāpārtrauc. Terorisms un vardarbība neko neatrisina. ES pauž solidaritāti ar Izraēlu šajos grūtajos brīžos," paziņoja ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žuzeps Borels.

"Es viennozīmīgi nosodu "Hamas" teroristu sarīkoto uzbrukumu Izraēlai. Tas ir terorisms savā visbriesmīgākajā izpausmē. Izraēlai ir tiesības aizsargāties pret šādiem briesmīgiem uzbrukumiem," pavēstīja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena..

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bēraboka norādīja, ka "Hamas" veicina "vardarbības pastiprināšanos", un piebilda, ka Izraēlai "ir mūsu pilnīga solidaritāte" un "starptautiskajās tiesībās garantētās tiesības aizsargāties pret terorismu".

Francija pauda "pilnīgu solidaritāti ar Izraēlu un cietušajiem" un uzsvēra "absolūtu noraidījumu terorismam". Francijas prezidents Emanuels Makrons pavēstīja, ka "stingri nosoda" uzbrukumus.

Arī Itālija atbalstīja "Izraēlas tiesības aizstāvēties" pret "brutālo uzbrukumu".

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs nosodīja "šausminošos uzbrukumus" un uzsvēra Izraēlas tiesības uz pašaizsardzību.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite pavēstīja: "Šausminoši skati no Izraēlas. Teroristu organizācija "Hamas" veic vēl nepieredzētu uzbrukumu Izraēlai. Šai vardarbībai ir jābeidzas; Izraēlai ir visas tiesības sevi aizstāvēt."

Spānija paziņoja, ka tā ir "šokēta par uzbrukumu neselektīvo vardarbību", savukārt Ukraina un Čehija paziņoja, ka atbalsta Izraēlas tiesības uz pašaizsardzību.

Latvija stingri nosoda teroristiskā grupējuma "Hamas" uzbrukumus Izraēlā, kas prasījuši civiliedzīvotāju dzīvību, tvīterī akcentē Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM norāda, ka šī "nožēlojamā rīcība" kāpina jau tā saspīlēto situāciju Izraēlas un palestīniešu dialogā.

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki jau veic atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījušies kaujās ar iebrucējiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule 7.oktobra slaktiņa upuru radinieki vēršas tiesā pret UNRWA

To izraēliešu tuvinieki, kurus 7.oktobrī noslepkavoja palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kaujinieki, pirmdien vērsušies tiesā pret ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule Izraēla sola ikdienas pauzi karadarbībā Gazas joslā

Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka ik dienu ievēros taktisku pauzi karadarbībā Gazas joslas dienvidu daļā, lai dotu iespēju piegādāt humāno palīdzību.

Pasaule Netanjahu: Izraēla gatava ļoti intensīvai operācijai uz robežas ar Libānu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka Izraēla ir "gatava ļoti intensīvai operācijai" uz robežas ar Libānu, kur teju ik dienu notiek Izraēlas armijas un Libānas grupējuma "Hizbollah" savstarpējas apšaudes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.