• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas oligarhs Romans Abramovičs saņēmis Portugāles pilsonību

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:40, 20.12.2021


Krievijas oligarhs Romans Abramovičs šogad saņēmis Portugāles pilsonību un šobrīd ir bagātākais šīs Rietumeiropas valsts pilsonis, vēsta Portugāles izdevums "Publico".



Pilsonības iegūšanas process ildzis pusotru gadu un noslēdzies 2021.gada aprīlī. Kā norāda "Publico" žurnālists, viņš personīgi redzējis dokumentus par Abramoviča naturalizāciju.

"Abramovičs kļuva par Portugāles pilsoni šā gada sākumā, pateicoties Portugāles Likumam par atgriešanos, kas ļauj sefardu ebreju un konverso ebreju pēctečiem saņemt Portugāles pilsonību," Krievijas izdevumam RBK skaidroja avots Abramoviča tuvākajā lokā, izsakoties par savulaik Ibērijas pussalu pametušo ebreju vai kristietībā pārgājušo ebreju pēctečiem.

Abramoviča bagātības lēš 14 miljardu eiro apmērā, un viņš tagad kļuvis par bagātāko Portugāles pilsoni, konstatēts "Publico" pētījumā.

Abramovičs iepriekš dzīvoja Lielbritānijā, bet 2018.gadā, rodoties problēmām ar britu vīzas pagarināšanu, pārcēlās uz Telavivu Izraēlā.

Viņš saņēma Izraēlas pasi atbilstoši šīs valsts likumam par atgriešanos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule New York Times aicina Baidenu izstāties no prezidenta vēlēšanu cīņas

Ietekmīgā laikraksta "New York Times" redakcijas padome aicinājusi ASV prezidentu Džo Baidenu pēc viņa katastrofālā snieguma debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu izstāties no cīņas par Balto nama, lai dotu iespēju citam demokrātu kandidātam.

Pasaule Francijas iekšlietu ministrs brīdina par iespējamajiem nemieriem pēc vēlēšanām

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns piektdien brīdinājis par iespējamajiem nemieriem pēc gaidāmajām parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām.

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 540 490

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 540 490 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Lasiet arī

Pasaule ECT skatīs portugāļu sūdzības pret Latviju par rīcību klimata pārmaiņu novēršanā

Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) Lielā palāta trešdien, 27.septembrī, izskatīs sešu portugāļu jauniešu sūdzības pret 32 valstīm, tostarp Latviju, par nepietiekamu rīcību klimata pārmaiņu novēršanā.

Sports Velsas regbija izlasei otrā uzvara divos Pasaules kausa mačos

Velsas regbija izlase sestdien Nicā svinēja otro uzvaru divos Pasaules kausa mačos.

Pasaule Portugāles prezidents paraksta likumu par eitanāzijas legalizāciju

Portugāles konservatīvais prezidents Marselu Rebelu di Souza otrdien parakstīja likumu par eitanāzijas dekriminalizāciju, kuru pagājušonedēļ pieņēma parlaments.