Lielbritānija gatavo likumu par pretdarbību naidīgām valstīm

Pasaule
LETA 13:20, 19.04.2021 1

Lielbritānija gatavo likumu par pretdarbību naidīgām valstīm, pirmdien vēsta izdevums "The Times".

 
Foto:

Likumprojekts paredz, ka Lielbritānijā citu valstu vārdā strādājošajām personām būs jāreģistrē sava atrašanās valstī, bet par šīs prasības neievērošanu draudēs kriminālatbildība.

Premjerministrs Boriss Džonsons par likumprojektu informēs 11.maijā, kad ikgadējo runu parlamentā teiks karaliene Elizabete II.

Tāpat Londona papildinās likumu par valsts noslēpumu, lai to varētu pielietot pret personām, tostarp hakeriem, kas no ārvalstīm cenšas kaitēt Lielbritānijas interesēm, raksta "The Times".

Pēc "The Times" informācijas, Džonsons ir noskaņots apņēmīgi un ir gatavs virzīt šos ierosinājumus sakarā ar Lielbritānijā pieaugošajām bažām par Krievijas un Ķīnas darbībām.

Lielbritānija pagājušajā ceturtdienā paziņoja, ka izsaukusi Krievijas vēstnieku, lai paustu nopietnas bažas par atkārtoti notikušajām Maskavas naidīgajām aktivitātēm.

Kā norādīja Ārlietu ministrija, runa ir par "kiberuzbrukumiem, iejaukšanos demokrātiskajā procesā un militāro spēku koncentrāciju līdzās Ukrainai un nelikumīgi anektētajā Krimā".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Pasaule Lielbritānija sūtīs migrantus uz Ruandu

Lielbritānijas parlaments pirmdien pieņēma likumprojektu, kas ļauj īstenot premjerministra Riši Sunaka plānu izraidīt uz Ruandu patvēruma meklētājus, kuri pretlikumīgi ieradušies Lielbritānijā.

Veselība Lielbritānijas parlamentā sākušās debates par pakāpenisku smēķēšanas aizliegumu

Lielbritānijas parlaments otrdien sācis debates par premjerministra Riši Sunaka virzīto likumprojektu, kura mērķis ir pakāpeniski izskaust smēķēšanu.

Pasaule Skotijā stājies spēkā pretrunīgais naida noziegumu likums

Skotijā pirmdien stājās spēkā pretrunīgu reakciju izraisijušais naida noziegumu likums, kurā par pārkāpumu atzīta naida kurināšana pret vairākām sabiedrības grupām, arī transpersonām.