• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēla atceļ prasību par masku valkāšanu publiskās vietās ārpus telpām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:52, 18.04.2021


Izraēlā no svētdienas cilvēkiem vairs nav jāvalkā sejas maskas publiskās vietās ārpus telpām, bet iekštelpās maskas arī turpmāk būs obligāta prasība. Taču eksperti pieļauj, ka arī šī prasība tuvāko mēnešu laikā var tikt atcelta.


Foto:

Svētdien pirmo reizi gada laikā atvērtas arī lielākā daļa skolu, kur klases pulcējas uz mācībām pilnā sastāvā, nevis nelielās grupās. Klasēs skolēniem joprojām ir jāvalkā sejas maskas.

Pateicoties straujajai vakcinācijas kampaņai, jauno Covid-19 gadījumu skaits Izraēlā ir samazinājies. Pašreiz ar Covid-19 nopietni slimi ir aptuveni 200 cilvēki. Janvāra beigās nopietni slimoja aptuveni 1200 Covid-19 pacienti.

Izraēlā vismaz vienu "Pfizer" un "BioNTech" Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši aptuveni 5,3 miljoni cilvēku, un gandrīz pieci miljoni ir saņēmuši abas devas.

Taču eksperti brīdina, ka Izraēlā vēl nav sasniegta pūļa imunitāte, un aptuveni miljons izraēliešu, kas vecāki par 16 gadiem, joprojām nav vakcinējušies.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Sabiedrība Pavļuts: vēl jādiskutē par turpmāko masku izmantošanu pēc 1.aprīļa

Vēl jādiskutē par turpmāko masku izmantošanu paaugstināta riska vidēs pēc 1.aprīļa, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes paziņoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Sabiedrība Prognozē iedzīvotāju neapmierinātību saistībā ar respiratoru lietošanas prasību

Prasība iedzīvotājiem publiskās vietās obligāti lietot medicīnisko masku vai ne zemākas klases kā FFP2 respiratoru bez vārsta varētu veicināt atsevišķu iedzīvotāju neapmierinātības izrādīšanu pret apsargiem, kuriem jāuzrauga to valkāšanu, aģentūrai LETA sacīja Drošības nozares kompāniju asociācijas valdes priekšsēdētājs Arnis Vērzemnieks.

Sabiedrība Rīgā sākta medicīnisko masku izdale sociāli mazaizsargātajiem iedzīvotājiem

No trešdienas, 19. janvāra, Rīgas pašvaldības sociāli mazaizsargātie iedzīvotāji var saņemt medicīniskās maskas, kuriem Rīgas Sociālais dienests ir izsniedzis izziņu par atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusam. Tā ziņo Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Sabiedrība Valsts pagaidām nespēj iegādāties iedzīvotājiem paredzētos respiratorus

Aizsardzības ministrija (AM) tikai pēc tehnisko specifikāciju saņemšanas no Veselības ministrijas (VM) varētu sākt iegādāties iedzīvotājiem paredzētos respiratorus, aģentūrai LETA apliecināja AM pārstāvis Kaspars Galkins.