Samsung vadītājam jādodas cietumā - piespriesti divarpus gadi korupcijas lietā

Pasaule
LETA 23:15, 18.01.2021 0

Dienvidkorejas koncerna "Samsung" vadītājam Li Džejongam tiesa pirmdien korupcijas lietā piesprieda divarpus gadu cietumsodu.

 
Foto:

Izskatot lietu atkārtoti, Seulas Augstā tiesa atzina 52 gadus veco Li par vainīgu toreizējās prezidentes Pakas Gunhjes un viņas uzticības personas piekukuļošanā 2015. gadā, lai iegūtu valdības atbalstu divu "Samsung" struktūrvienību apvienošanai.

Pagaidām nav zināms, vai Li viņam piespriesto sodu pārsūdzēs.

Prokurors bija pieprasījis Li piespriest deviņu gadu ieslodzījumu.

Li jau 2017.gadā tika piespriests piecu gadu cietumsods par 8,6 miljardu vonu (apmērm piecu miljonu eiro) vērta kukuļa došanu Pakai un viņas uzticības personai. Tomēr 2018.gadā Seulas Augstā tiesa atcēla Li piespriesto reālo cietumsodu un tā vietā piesprieda divarpus gadu nosacītu cietumsodu.

2019.gadā Dienvidkorejas Augstākā tiesa atcēla šo spriedumu un nosūtīja lietu Seulas Augstākajai tiesai atkārtotai izskatīšanai.

Paka par kukuļņemsānu pašlaik izcieš 22 gadu cietumsodu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Lasiet arī

Sports Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Interesanti fakti Pirmdiena daudzviet būs lietaina

Pirmdien Latvijā būs lietains laiks un vietām iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ar valsts kapitāla palīdzību Liepājā sākas zemas īres namu celtniecība (+VIDEO)

Valstspilsētai noteiktā kvota būvniecības programmā ir 120 dzīvokļi.