EP prasīs pilnībā atjaunot Covid-19 dēļ ierobežoto Šengenas zonas darbību

Pasaule
LETA 13:39, 22.11.2020 0

Eiropas Parlaments (EP) nākamnedēļ plāno izskatīt rezolūcijas projektu, ar kuru iecerēts prasīt pilnībā atjaunot Covid-19 dēļ ierobežoto Šengenas zonas darbību.

 

Kā informēja EP birojs Latvijā, deputāti rezolūcijā plāno uzsvērt, ka pārvietošanās brīvības ierobežojumus pandēmijas laikā nedrīkst padarīt par normu.

Pirmdien EP gatavojas pieņemt rezolūciju, kurā prasīs "strauji un pilnā apjomā atjaunot" Šengenas zonas darbību. Valstīm ir jāievēro Šengenas noteikumi un tiesību akti un jāizvairās no sadrumstalotas pieejas, teikts rezolūcijas projektā.

Rezolūcijas tekstā norādīts uz negatīvo ietekmi, ko ES iekšējo robežu slēgšana rada pierobežu iedzīvotājiem un pārrobežu darba ņēmējiem, kā arī studentiem un ģimenēm, kuru locekļi dzīvo dažādās valstīs.

EP deputāti arī aicinās uzlabot koordināciju un sadarbību, saderību starp vīrusa izsekošanas lietotnēm un piekļuvi uzticamai, atjauninātai, informācijai vairākās valodās par ceļošanas ierobežojumiem un drošības pasākumiem visā ES.

Plānots, ka balsojuma rezultāti būs pieejami otrdien.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Lasiet arī

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.

Kriminālziņas Varas iestādes pastiprinās cīņu pret finanšu noziegumiem (+VIDEO)

Plānots optimizēt valsts informācijas sistēmu izmantošanu krāpšanas preventīvai nepieļaušanai un apkarošanai.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.