Krievija noteikusi sankcijas Francijai un Vācijai

Pasaule
LETA 19:57, 12.11.2020 0

Krievija noteikusi sankcijas pret Vācijas un Francijas vadības struktūru pārstāvjiem, atbildot uz sankcijām, kas Krievijai noteiktas par opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu ar ķīmisko kaujas vielu "Novičok", ceturtdien pavēstīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

 

Sankcijas jau ir pieņemtas, un tuvākajā laikā tās tiks izziņotas, norādīja ministrs.

"Tā kā Navaļnija lietā pieņemto Eiropas Savienības (ES) sankciju lokomotīve bija Vācija, tā kā šīs sankcijas tiešā veidā skar Krievijas Federācijas prezidenta administrācijas vadošos darbiniekus, mūsu atbildes sankcijas būs spoguļveida. Tās jau ir pieņemtas, drīz mēs par tām informēsim mūsu vācu un franču kolēģus," sacīja Lavrovs.

Oktobrī ES noteica Krievijai sankcijas par Navaļnija saindēšanu. Tām pakļautas sešas augstas amatpersonas, kā arī institūts, kurā savulaik tika izstrādāta indīgā viela "Novičok".

Kā ziņots, Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW).

Navaļnijs, kas no Berlīnes slimnīcas 22.septembrī tika izrakstīts, paziņojis, ka aiz viņa saindēšanas stāv pats Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Ekonomika Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Kriminālziņas Krievijā aizturēts reperis no Rīgas (VIDEO)

Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.

Pasaule Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Krievijas bruņoto spēku bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.