Beļģija vēl pastiprina Covid-19 ierobežojumus. Trakāk vairs neesot pat iespējams

Pasaule
LETA 10:58, 31.10.2020 0

Beļģijas valdība pastiprina sabiedriskās dzīves ierobežojumus Covid-19 pandēmijas dēļ, kuras otrais vilnis smagi skāris šo valsti, piektdien paziņoja premjerministrs Aleksandrs de Kro.

 

Saskaņā ar šiem ierobežojumiem ir jāslēdz visi nebūtisko preču veikali, bet klienti vēl var pasūtīt preces internetā un tās saņemt. Cilvēkiem, kas strādā profesijās, kurās ir tuvs kontakts ar klientu, piemēram, frizieriem, būs pilnīgi jāaptur sava darbība.

Tiks stingri ierobežot sociālie kontakti, atļaujot tikai vienu mājsaimniecības apmeklējumu nedēļā. Izņēmums noteikts cilvēkiem, kas dzīvo vieni - viņiem būs atļauti divi apmeklējumi nedēļā.

"Šie ir pēdējās iespējas pasākumi," de Kro sacīja pēc valdības krīzes sarunām. "Mums visiem ir jānodrošina, lai šiem pasākumiem būtu efekts."

Valdība jau pirms tam šonedēļ lika slēgt visus bārus, kafejnīcas un restorānus, kā arī noteica nakts komandantstundu. Strādāšana no mājām jau ir noteikta par obligātu, ja tā ir iespējama.

Beļģijā ir Eiropā augstākais Covid-19 infekcijas gadījumu skaits attiecībā pret iedzīvotāju skaitu, liecina Eiropas Slimību novēršanas un kontroles centra dati. Daudzviet šajā valstī slimnīcas jau ir piepildītas ar Covid-19 pacientiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Lasiet arī

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Sports Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Sabiedrība Otrdiena gaidāma silta, bet daudzviet būs lietus

Otrdiena Latvijā gaidāma silta, tomēr daudzviet līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.