Šausmas Meksikā: Slepenos kapos atrasti vismaz 59 līķi - pusaudži, sievietes

Pasaule
LETA 11:21, 29.10.2020 1

Meksikas Gvanahvato štatā atrasti aprakti vismaz 59 cilvēku līķi, trešdien paziņojušas varasiestādes.

 

Spriežot pēc sākotnējās apskates, vairums ir jaunu cilvēku, iespējams, pusaudžu mirstīgās atliekas, pavēstījusi Meksikas Nacionālās izmeklēšanas komisijas vadītāja Karla Kintana.

Aptuveni desmit līdz 15 no upuriem ir sievietes, viņa piebilda.

Kapi tika atklāti Salvatjerā, Gvanahvato štata dienvidos.

Varasiestādes par kapu iespējamo atrašanās vietu tika informētas pirms divām nedēļām, un štata un federālās drošības iestādes sadarbojas šīs lietas izmeklēšanā.

Kintana atklāja, ka iespējams tur ir vēl citi kapi, tādēļ darbs turpinās.

Vairāk nekā 80 cilvēki, strādājot maiņās pa 18 stundām, pārmeklēja teritoriju, kurā, domājams, bija aprakti cilvēki. Tika veikti 52 izrakumi, kā rezultātā tika atrasti vismaz 59 līķi, atklāja izmeklēšanas komisārs Hektors Diazs.

Gvanahvato plosa vardarbība starp konkurējošiem narkotiku karteļiem "Jalisco New Generation" un "Santa Rosa de Lima".

Jūlijā Irapuato smagi bruņoti vīri iebruka rehabilitācijas centrā, kurā ārstējas no narkotikām atkarīgie, un nogalināja 27 cilvēkus.

Kopš valdība 2006.gadā iesaistīja armiju cīņā ar narkotiku karteļiem Meksikā nogalināti aptuveni 293 000 cilvēku, liecina oficiālie dati, taču tie neatklāj, cik tieši no šiem nāves gadījumiem saistīti ar organizēto noziedzību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Lasiet arī

Sabiedrība Lasmaņa rīcībā tiesībsargs saskatījis nevēlamu seksuāla rakstura komunikāciju

Tiesībsargs konstatējis neētisku, aizvainojošu, cieņu pazemojošu un uz vardarbību vērstu komunikāciju, tostarp nevēlamu seksuāla rakstura verbālu komunikāciju, un bosingu no bijušā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) puses, pavēstīja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.

Sabiedrība Atvieglos lēmumu pieņēmšanu dzīvojamo māju atjaunošanai

Saeimas komisija atbalstīja grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā. Ar tiem paredzēts dot iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt divus policistus par personas piekaušanu atskurbtuvē

Iekšējās drošības birojs (IDB) aprīļa beigās Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret divām pašvaldības policijas amatpersonām Vidzemes reģionā - pret vienu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, savukārt pret otru - par bezdarbību.

Sabiedrība Ministre apmeklēs jaunā cietuma būvlaukumu

Liepajas cietums - viens no lielākajiem publiskā pasūtījuma būvniecības projektiem Latvijā.