Vācijas aizsardzības ministre nosoda kādreizējo geju diskrimināciju Bundesvērā

Pasaule
LETA 12:44, 17.09.2020 1

Bundesvēram ir jādistancējas no sistēmiskās geju diskriminācijas, kas Vācijas bruņotajos spēkos turpinājās līdz pat 2000.gadam, ceturtdien paziņojusi aizsardzības ministre Annegrēta Krampa-Karenbeuere.

 
Foto:

"Es ļoti nožēloju diskriminācijas praksi pret homoseksuāļiem Bundesvērā, ko atbalstīja toreizējais politiskais istablišments," uzstājoties pirms šim jautājumam veltīta ziņojuma publicēšanas, atzina Krampa-Karenbauere. "Es atvainojos tiem, kas tā rezultātā cieta."

"Es vēlētos, lai šī pētījuma secinājumi tiktu izmantoti pagātnes pilnīgākai izvērtēšanai un iecerēto tiesību aktu pieņemšanai par cietušo rehabilitāciju," piebilda ministre.

Ziņojumā, kuru paredzēts nodot atklātībai ceturtdien, konstatēts, ka līdz pat 2000.gadam homoseksualitāte Bundesvērā tika uzskatīta par drošības risku, kas virsnieka vai apakšvirsnieka karjeru padarīja par neiespējamu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Kijiva: Ukraina ir viena soļa attālumā no uzaicinājuma pievienoties NATO

Ukraina ir veikusi visas nepieciešamās reformas un tagad ir "viena soļa attālumā no uzaicinājuma" pievienoties NATO, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Pasaule Eiropas Komisija izbeigs procedūru pret Poliju par likuma varu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.

Lasiet arī

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.

Pasaule Lietuvā ierodas pirmie Vācijas brigādes karavīri

Viļņā pirmdien ierodas pirmie karavīri no Vācijas brigādes, ko paredzēts dislocēt Lietuvā.

Pasaule Telekanāls: vācu uzņēmumi piedalās Mariupoles atjaunošanā

Vācijas uzņēmumi piedalās Krievijas karaspēka izpostītās un sagrābtās Mariupoles atjaunošanā, vēsta Vācijas telekanāls ARD.

Pasaule Vācijā stājas spēkā likums par marihuānas daļēju legalizāciju

Vācijā pirmdien spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai, kuru atbalstīja Vācijas kanclera Olafa Šolca kreisi centriskā valdība, bet kritizēja opozīcijas politiķi un mediķu organizācijas.