• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Telekanāls: vācu uzņēmumi piedalās Mariupoles atjaunošanā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:43, 04.04.2024


Vācijas uzņēmumi piedalās Krievijas karaspēka izpostītās un sagrābtās Mariupoles atjaunošanā, vēsta Vācijas telekanāls ARD.



Meklējot liecības par vācu uzņēmumu piedalīšanos Krievijas okupētās Ukrainas pilsētas atjaunošanā, žurnālisti balstījušies celtniecības uzņēmumu vietņu datos, biznesa dokumentos, foto un video materiālos.

Daudzās Mariupoles būvēs tiek izmantots vācu uzņēmuma "Knauf" cements, pamanījuši žurnālisti.

Kā norāda ARD, "Knauf" Krievijā joprojām ir 400 darbinieku, un Krievijā tas apgroza miljardus.

Atbildot uz redakcijas lūgumu, uzņēmums apliecināja, ka nosoda Krievijas agresijas karu pret Ukrainu un ka ievēro visas Krievijai noteiktās Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Produkcija domāta tikai un vienīgi Krievijas tirgum, norādīja "Knauf" preses dienests.

Uz daudziem jautājumiem, ko ARD uzdeva "Knauf", atbildes nav saņemtas.

Mariupoles būvju fotogrāfijās un videoierakstos ARD žurnālisti pamanīja arī betona blokus zaļā iepakojumā ar Vācijas uzņēmuma "WKB Systems" nosaukumu. Uzņēmums cita starpā piegādā iekārtas betona bloku ražošanas rūpnīcām.

"WKB Systems" it bāzēts Ziemeļreinā-Vestfālenē. Tā galvenais akcionārs ir Krievijas uzņēmējs Viktors Budarins. "WKB Systems" vairākus gadus piegādājis iekārtas gāzbetona bloku ražošanai vienam no Budarina Krievijas uzņēmumiem.

"Acīmredzot tam pašam uzņēmumam, kura produkciju Krievija izmanto, lai stiprinātu savu varu Mariupolē," norāda ARD žurnālisti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Lasiet arī

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.

Pasaule Lietuvā ierodas pirmie Vācijas brigādes karavīri

Viļņā pirmdien ierodas pirmie karavīri no Vācijas brigādes, ko paredzēts dislocēt Lietuvā.

Pasaule Vācijā stājas spēkā likums par marihuānas daļēju legalizāciju

Vācijā pirmdien spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai, kuru atbalstīja Vācijas kanclera Olafa Šolca kreisi centriskā valdība, bet kritizēja opozīcijas politiķi un mediķu organizācijas.

Ekonomika Latvijā 34,3% lietotu automašīnu ievestas no Vācijas

Latvijā 34,3% lietotu automašīnu ievestas no Vācijas, pavēstīja automašīnu vēstures atskaišu izveides platformas "carVertical" pārstāvji, atsaucoties uz platformas datiem.