Aptauja: 79% poļu uzskata Krieviju par naidīgu valsti

Pasaule
LETA 20:42, 15.09.2020 3

Polijā 79% aptaujāto uzskata Krieviju par naidīgu valsti, otrdien ziņo Polijas Radio.

 
Foto:

No septiņām Polijas kaimiņvalstīm poļi uzskata Krieviju par visatšķirīgāko sabiedrības un kultūras ziņā, secināts aptaujā.

Poļi jūtas daudz tuvāki čehiem, slovākiem, lietuviešiem, ukraiņiem, baltkrieviem un vāciešiem.

Aptauja arī liecina, ka poļiem frāze "Krievijas ārpolitika" raisa negatīvas asociācijas, piemēram, asociējas ar imperiālismu, ekspansionismu, agresiju, propagandu, meliem un mahinācijām.

Aptauju "Polija-Krievija. Sociālā diagnoze" pasūtīja Centrs Polijas-Krievijas dialogam.

Aptauja tika veikta laikā no 3.jūnija līdz 16.jūnija, aptaujājot vairāk nekā 1000 poļu.

Atklājoties, ka Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs ticis saindēts ar ķīmisko vielu no "Novičok" grupas, Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis šomēnes nodēvēja Krieviju par naidīgu režīmu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (3)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule Polijas parlamentā sākas debates par abortu likumu liberalizāciju

Polijas premjerministrs Donalds Tusks priekšvēlēšanu kampaņā solīja stiprināt sieviešu tiesības un sekmēt piekļuvi abortam. Pašreiz Polijā ir spēkā viens no stingrākajiem abortu likumiem Eiropas Savienībā (ES).

Pasaule Polijā notiek pašvaldību vēlēšanas

Polijā šodien notiek pašvaldību vēlēšanas, kas būs pirmais premjerministra Donalda Tuska valdības pārbaudījums pēc bijušās opozīcijas uzvaras pagājušā gada parlamenta vēlēšanās.

Pasaule Krievijas spārnotā raķete ielidojusi Polijas gaisa telpā

Krievijas spārnotā raķete, kas naktī uz svētdienu tika izmantota uzbrukumā mērķiem Ukrainā, uz nepilnu minūti ielidoja Polijas gaisa telpā, pavēstīja Polijas Aizsardzības ministrija.

Pasaule Polija pauž atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm «Taurus»

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paudis atbalstu Ukrainai jautājumā par raķetēm "Taurus" un pārmetis Vācijai vilcināšanos šo ieroču piegādē.