Lukašenko satraukts par pret Baltkrieviju vērsto agresiju - zvana Putinam

Pasaule
LETA 13:48, 15.08.2020 1

Baltkrievijas un Krievijas prezidenti Aleksandrs Lukašenko un Vladimirs Putins sestdien telefonsarunā apsprieduši situāciju Baltkrievijā, vēsta Lukašenko preses dienestam tuvais lietotnes "Telegram" kanāls "Pul Pervogo".

 
Foto: LETA

"Lukašenko un Putins runāja pa telefonu. Apsprieda situāciju, kas izveidojusies Baltkrievijā un ap to," vēsta "Telegram" kanāls.

Baltkrievijas oficiālā ziņu aģentūra BelTA īsi pirms tam ziņoja - Lukašenko sestdien paudis vēlmi sazināties ar Putinu, lai apspriestu Baltkrievijā radušos situāciju, jo saskata tajā draudus ne vien Baltkrievijai, bet arī Krievijai.

"Faktiski pēc scenārija tiek izvērsta agresija pret Baltkrieviju. Ir jāsazinās ar Putinu, Krievijas prezidentu, lai es ar viņu varētu parunāt tagad. Jo tie vairs nav draudi tikai Baltkrievijā," Lukašenko teikto citēja BelTA.

"Ziniet, daži Krievijas iedzīvotāji, es skatos, ir pārāk gudri, sāk kliegt: lūk, Baltkrievija, šā un tā. Es gribu teikt, ka Baltkrievijas aizstāvēšana - tas nav nekas mazāks par mūsu telpas, savienības valsts, aizstāvēšanu, piemērs citiem. Ja baltkrievi neizturēs, tas vilnis velsies tur. Tāpēc mūsos tā ir iekrampējušies," skaidroja Baltkrievijas līderis.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Galvaspilsētā Minskā kopš svētdienas nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.