ASV neieviesīs jaunos ierobežojumus ārzemju studentiem - prom nebūs jādodas

Pasaule
LETA 13:16, 15.07.2020 0

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija otrdien atteicās no iecerētiem jauniem noteikumiem, kuri paredzēja, ka studentiem ārzemniekiem, kuriem rudenī visas lekcijas būs organizētas tiešsaistē Covid-19 krīzes dēļ, būs jaatstāj ASV.

 

Par šo lēmumu tika paziņots tiesas sēdē, kurā divas augstskolas bija ierosinājušas lietu pret Trampa administrāciju, lai apturētu jaunos noteikumus.

Tiesas sēdes laikā valdība piekrita atcelt šo direktīvu un tās ieviešanu pēc vienošanās ar lietas ierosinātājām - Hārvarda Universitāti un Masačūsetsas Tehnoloģijas institūtu.

ASV Imigrācijas un muitas dienests (ICE) pagājušās nedēļas sākumā bija paziņojis, ka "studenti ar F-1 un M-1 vīzām, kuri mācās skolās, kas pilnībā darbojas tiešsaistē, nevar uzņemties pilnu tiešsaistes kursa slodzi un palikt ASV".

"Pašlaik ASV esošiem aktīviem studentiem, kas ieskaitīti šādās programmās, ir jāatstāj valsts vai jāveic citi pasākumi, tādi kā pāriešana uz skolu ar klātienes apmācību, lai saglabātu likumīgu statusu," bija teikts ICE paziņojumā.

ICE paziņoja, ka Valsts departaments "neizsniegs vīzas studentiem, kuri ieskaitīti skolās un/vai programmās, kas rudenī pilnībā darbosies tiešsaistē, un ASV Muitas un robežsardzes dienests neļaus šiem studentiem ierasties ASV".

F-1 vīzas tiek piešķirtas akadēmiskām studijām, bet M-1 vīzas - studijām arodizglītībā.

Ja jaunie noteikumi stātos spēkā, izraidīšana no ASV draudētu vairāk nekā miljonam starptautisko studentu.

ASV 2018.-2019.mācību gadā bija vairāk nekā miljons starptautisko studentu, liecina Starptautiskās izglītības institūta (IIE) dati. Šie studenti sastādīja apmēram 5,5% no visiem augstskolu studentiem ASV, un viņu ieguldījums ASV ekonomikā 2018.gadā bija 44,7 miljardi ASV dolāru.

Visvairāk starptautisko studentu ASV bija no Ķīnas, kam skaitliski sekoja Indija, Dienvidkoreja, Saūda Arābija un Kanāda.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.