Maskavas iedzīvotājiem noteikts pašizolācijas režīms; ieviesīs visā Krievijā

Pasaule
LETA 16:20, 30.03.2020 0

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, visiem Maskavas iedzīvotājiem no pirmdienas jāuzturas mājās pašizolācijā, un Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins lūdzis reģionālās varasiestādes noteikt līdzīgus ierobežojumus.

 

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins par stingrajiem ierobežojumiem paziņoja svētdien pirms sākas prezidenta Vladimira Putina izsludinātā "nestrādāšanas nedēļa".

Putins pagājušajā trešdienā pavēstīja, ka šonedēļ cilvēki var neiet uz darbu, bet algu saņems.

Līdz šim daudzi maskavieši neievēroja oficiālās rekomendācijas un pašizolēšanos, un nedēļas nogalē pilsētas parokos pulcējās liels skaits cilvēku.

Šodien Maskavas ielas ir tukšas, slēgti restorāni, kafejnīcas un daudzi veikali. Taču satiksme uz ielām pilsētas centrā bija novērojama.

"Es aicinu reģionu vadītājus izstrādāt instrukcijas līdzīgai karantīnai kāda ieviesta Maskavā," paziņoja Mišustins.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā ar Covid-19 vīrusu inficējušies 1534 cilvēki, no kuriem astoņi ir miruši. Vairāk nekā 1000 no inficēšanās gadījumiem konstatēti Maskavā.

Maskavieši, neatkarīgi no vecuma, no šodienas drīkst atstāt dzīvesvietu tikai gadījumā, ja nepieciešama neatliekama medicīniskā palīdzība vai radušies citi tieši draudi dzīvībai vai veselībai, lai dotos uz darbu, ja nav iespējams strādāt attālināti, kā arī lai iepirktos tuvākajā veikalā vai aptiekā.

Atļauts arī izvest pastaigā mājdzīvniekus ne tālāk par 100 metriem no dzīvesvietas, kā arī iznest atkritumus.

Krievijas galvaspilsētas iedzīvotājiem arī noteikts ievērot pusotra metra distanci no citiem cilvēkiem.

Turklāt drīzumā maskavieši drīkstēs atstāt mājas tikai tad, ja viņiem būs īpašas caurlaides. Šīs caurlaides paredzēts izsniegt jau šonedēļ.

To, kā maskavieši ievēro mājas režīmu, policija kontrolēs, izmantojot sejas atpazīšanas kameras.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Narvā atkal parādīs Krievijai plakātu ar uzrakstu «Putins - kara noziedznieks»

Narvā pie Hermaņa pils karoga torņa jau otro gadu pēc kārtas tiks izkārts pret pāri upei esošo Krievijas pilsētu Ivangorodu pavērsts liels plakāts, uz kura redzams asinīm notašķīts diktators Vladimirs Putins un uzraksts angļu valodā "Putin War Criminal" ("Putins - kara noziedznieks").

Pasaule Eiropa aizliegs Krievijas finansējumu politiskajām partijām un fondiem

Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakete, kas būs vērsta pret Krieviju, aizliegs Krievijas finansējumu "Eiropas politiskajām partijām un Eiropas politiskajiem fondiem", "nevalstiskajām organizācijām" un "mediju pakalpojumu sniedzējiem", liecina sankciju projekts, kas nonācis interneta laikraksta "EUobserver" rīcībā.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 59 no 76 krievu raķetēm un lidrobotiem

Naktī uz trešdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 uzbrukuma lidrobotu, un ukraiņu zenītartilēristi 59 no šiem gaisa mērķiem ir iznīcinājuši, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.

Pasaule Berlīnē noticis uzbrukums bijušajai pilsētas galvai

Berlīnes ekonomikas, enerģētikas un uzņēmējdarbības senatore Franciska Gifeja guvusi vieglus ievainojumus uzbrukumā, kas otrdienas pēcpusdienā noticis Rudovas apkaimes bibliotēkā.

Lasiet arī

Sports «Valmierai» par nodokļu parādu atņem trīs punktus kopvērtējuma tabulā

Latvijas futbola virslīgas komandai "Valmiera" par nenomaksātiem nodokļiem atņemti trīs punkti čempionāta kopvērtējuma tabulā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pasaule Lietuvas muitnieki novērš divu «Tesla Cybertruck» izvešanu uz Baltkrieviju

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.