Maskavā notikusi vērienīga Ņemcova piemiņas demonstrācija (+VIDEO)

Pasaule
LETA 22:40, 29.02.2020 0

Sestdien Maskavas centrā ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku, lai pieminētu piekto gadskārtu kopš Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavības.

 

Vienlaikus demonstranti protestē pret prezidenta Vladimira Putina iecerētajiem konstitūcijas grozījumiem, kas, kā daudzi uzskata, ļaus viņam saglabāt varu pēc pašreizējā pilnvaru termiņa beigām 2024.gadā.

Uz demonstrantu nestajiem plakātiem cita starpā lasāmi tādi saukļi kā "Nē mūžīgajam Putinam!" un "Nē varas uzurpācijai".

Ņemcovu, kurš bija viens no harizmātiskākajiem un enerģiskākajiem Putina kritiķiem, 2015.gada 27.februārī nošāva uz viena no tiltiem pār Maskavas upi tiešā Kremļa tuvumā.

Lai gan pieci tiešie slepkavības izpildītāji un organizētāji, kas bija saistīti ar Čečenijas drošības dienestiem, tikuši notiesāti, piespriežot viņiem ilgstošus cietumsodus, slepkavības pasūtītāji tā arī nav atklāti.

Saskaņā ar tā dēvēto Balto skaitītāju, organizāciju, kura Krievijā veic protesta akciju laikā veic dalībnieku uzskaiti, demonstrācijā Maskavā piedalās vairāk nekā 22 000 cilvēku.

Tajā pašā laikā policija lēš, ka gājienā piedalās tikai 8000 demonstrantu.

Protesta akcijas dalībnieku vidū ir visdažādāko politisko novirzienu pārstāvji, sākot ar tā dēvētās liberālās opozīcijas aktīvistiem, un beidzot ar anarhistiem un neonacistitiem.

Demonstrācijas Ņemcova piemiņai sestdien notiek arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Piemēram, Sanktpēterburgā uz protesta akciju sapulcējušies aptuveni 2000 cilvēku. Nevalstiskā organizācija "OVD-Info", kas veic politieslodzīto uzskaiti, ziņo, ka Sanktpēterburgā pieci cilvēki ir aizturēti, lai gan aizturēšanas iemesli pagaidām nav zināmi.

Demonstrācijas notikušas arī Vladivostokā un Novosibirskā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Lasiet arī

Kultūra Nākammēnes Daugavpilī būs dziesmu svētki, aicināti visi (+VIDEO)

"Dabas ritma noteiktais gadskārtu cikls palīdz atgriezties pie ciešākām attiecībām ar dabu.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sports Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Interesanti fakti Pirmdiena daudzviet būs lietaina

Pirmdien Latvijā būs lietains laiks un vietām iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.