Vācijā aizturētie radikāļi plānojuši vērienīgus uzbrukumus mošejām

Pasaule
LETA 18:00, 17.02.2020 0

Vācijas labējo radikāļu grupējuma biedri, kas tika aizturēti piektdien, plānojuši plaša mēroga uzbrukumus mošejām, kas līdzinātos pērn Jaunzēlandē notikušajam teroraktam, pirmdien pavēstīja valdība.

 

12 aizturēto vīriešu lietas izmeklēšanā konstatēts, ka viņi plānojuši vērienīgus uzbrukumus, pavēstīja amatpersonas, ar šo vēsti nākot klajā jau pēc tam, kad mediji bija ziņojuši - grupējums gatavojis vairākus vienlaicīgus uzbrukumus musulmaņiem lūgšanu laikā. Uzbrukumos, domājams, būtu bijis liels upuru skaits.

"Tas, kas ir atklāts šeit, ir šokējoši - ka šeit ir šūniņas, kas, pēc visa spriežot, radikalizējušās ļoti īsā laikā," žurnālistiem prese konferencē Berlīnē sacīja Iekšlietu ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Bjerns Grīnevelders.

Kā vēstīja mediji, grupējums plānojis uzbrukumos izmantot pusautomātiskos ieročus, lai sarīkotu ko līdzīgu pērn martā Kraistčērčā, Jaunzēlandē, notikušajam uzbrukumam divām mošejām, kuros tika nogalināts 51 cilvēks.

Izmeklētāji par plānu uzzinājuši no kāda cilvēka, kurš bijis iefiltrējies grupējumā, vēstīja mediji.

Grupējuma līderis, kas varasiestādēm bijis zināms un kura sanāksmēm un tīmekļa saziņai sekojušas līdzi varasiestādes, plānus izklāstījis sanāksmē pagājušajā nedēļā.

Kā vēsta laikraksts "Bild", līderis esot kāds 53 gadus vecs Augsburgas iedzīvotājs Verners S.

Kā sacīja Grīnevelders, policija identificējusi 50 bīstamus labējos radikāļus, kas varētu īstenot vardarbīgus uzbrukumus. Identificēti arī 660 bīstami islāmisti un mazāk nekā desmit bīstami kreisie radikāļi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.

Pasaule Lietuvā ierodas pirmie Vācijas brigādes karavīri

Viļņā pirmdien ierodas pirmie karavīri no Vācijas brigādes, ko paredzēts dislocēt Lietuvā.

Pasaule Telekanāls: vācu uzņēmumi piedalās Mariupoles atjaunošanā

Vācijas uzņēmumi piedalās Krievijas karaspēka izpostītās un sagrābtās Mariupoles atjaunošanā, vēsta Vācijas telekanāls ARD.

Pasaule Vācijā stājas spēkā likums par marihuānas daļēju legalizāciju

Vācijā pirmdien spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai, kuru atbalstīja Vācijas kanclera Olafa Šolca kreisi centriskā valdība, bet kritizēja opozīcijas politiķi un mediķu organizācijas.