Mūžībā devies amerikāņu kino aktieris Pīters Fonda

Pasaule
LETA 10:43, 17.08.2019 0

Mūžībā 79 gadu vecumā aizgājis amerikāņu kino aktieris, filmas «Easy Rider» («Bezrūpīgais braucējs») zvaigzne Pīters Fonda, pavēstīja mākslinieka ģimene.

 

Fonda no dzīves aizgājis mierīgi savās mājās Losandželosā, līdzās esot tuviniekiem. Aktieris sirga ar plaušu vēzi un nomiris, saasinoties elpošanas problēmām.

Pīters Fonda bija aktrises Džeinas Fondas brālis un aktiera Henrija Fondas dēls. Aktrise Bridžita Fonda ir Pītera Fondas meita.

Pīters Fonda bija viens no 1969.gada filmas «Easy Rider» scenārija autoriem, un kopā ar Fondu filmā spēlēja lentes režisors Deniss Hopers un Džeks Nikolsons.

Par «Easy Rider» scenāriju Fonda bija nominēts «Oskaram» labākā scenārija kategorijā, bet par 1997.gada filmu «Ulee’s Gold» — labākā aktiera kategorijā.

Par lomām filmā «Ulee’s Gold» un televīzijas filmā «The Passion of Ayn Rand» Fonda saņēmis «Zelta globusa» balvas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Kijiva: Ukraina ir viena soļa attālumā no uzaicinājuma pievienoties NATO

Ukraina ir veikusi visas nepieciešamās reformas un tagad ir "viena soļa attālumā no uzaicinājuma" pievienoties NATO, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Pasaule Eiropas Komisija izbeigs procedūru pret Poliju par likuma varu

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atteiksies no pirms sešiem gadiem sāktās procedūras pret Poliju saistībā ar bažām par likuma varu, kuru dēļ Varšava varēja zaudēt tiesības balsot bloka lietās.

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Kultūra Ventspils teātra nams "Jūras vārti" svin radošuma 15 gadus (+VIDEO)

Kultūras centrs piedāvā koncertus, izrādes un izstādes.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Kultūra Policija: Eirovīzijas faniem nav jāraizējas par drošības situāciju Malmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.