• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmieras teātrī notiks pirmizrāde Blaumaņa lugai «Pazudušais dēls»

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 15:41, 17.03.2024


Trešdien, 22.maijā, pirmizrādi Valmieras teātra Apaļajā zālē piedzīvos Rūdolfa Blaumaņa luga "Pazudušais dēls" Reiņa Suhanova režijā.


Foto: LETA

Suhanova ieskatā, latviešu dramaturģijā "Pazudušais dēls" ir viens no spēcīgākajiem darbiem par jaunības un brieduma tikšanos. Viņam privāti šajā lugā vecāku un bērnu attiecības liekas viens no svarīgākajiem jautājumiem. "Kā divu bērnu tēvs es arī domāju, kā tas būs, kad palaidīšu viņus pieaugušo cilvēku dzīvē - kādas tajā brīdī būs emocijas, kļūdas un arī vainas brīži... Kopējos laimes brīžus, manuprāt, ne ar ko citu aizvietot nevar," ir pārliecināts režisors.

Viņš uzskata, ka tajā brīdī, kad teātrī ienāk jauni aktieri, šīs lugas izvēle ir likumsakarīga. Suhanovs Blaumaņa dramaturģijas meistardarbu sauc par programmātisku un Valmieras teātrī iestudē jau otro reizi.

Izrāde esot par to, cik svarīgi ir izrunāties un vispār sarunāties, par parādu atdošanu visās nozīmēs, un šis akcents jaunajā interpretācijā režisoram liekoties īpaši svarīgs.

Izrādes radošajā ansamblī arī komponists Jēkabs Nīmanis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un kustību māksliniece Linda Mīļā.

Lomās spēlēs Krišjānis Strods, Aksels Aizkalns, Aigars Apinis, Rūdis Bīviņš, Ieva Estere Barkāne, Gerda Embure, Mārtiņš Liepa, Māra Mennika, Sandis Runge, Diāna Krista Stafecka, Elīna Vāne, Aigars Vilims, Kārlis Dzintars Zahovskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Lasiet arī

Kultūra Šodien Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus.

Kultūra Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošās daļas projektu koordinators Ričards Vorobjovs.

Kultūra Čehova teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Golomazova iestudējums

Čehova teātrī 13.oktobrī plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Sergeja Golomazova iestudējums "Kaligula", kas būs turpinājums teātra šīs sezonas jauniestudējumu galvenajai tematiskajai vadlīnijai - vara.

Sabiedrība Valmieras Drāmas teātra ēkā paveikta vairāk nekā puse paredzēto būvdarbu

Valmieras Drāmas teātra ēkā paveikta vairāk nekā puse paredzēto būvdarbu, ziņo VAS "Valsts nekustamie īpašumi".