• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ekspluatācijā nodots Jaunā Rīgas teātra ēku komplekss

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 13:44, 27.12.2023


Ekspluatācijā nodots Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēku komplekss, aģentūru LETA informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāvji.


Foto: LETA

Vienlaikus VNĪ norāda, ka janvārī ēkās turpināsies defektu novēršana un telpu iekārtošana.

Plānots, ka drīzumā teātris varēs sākt pakāpeniski iekārtoties vēsturiskajā atrašanās vietā Lāčplēša ielā 25.

Tostarp VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs informē, ka ēkas atslēgas paredzēts nodot līdz martam.

VNĪ un pilnsabiedrības "SBSC" noslēgtā vienošanās paredz, ka JRT ēku komplekss VNĪ tiks nodots 2024.gada janvārī, savukārt līdz nākamā gada 1.martam tas ir jānodod teātrim. Plānots, ka 2024.gada pirmajos mēnešos tiks sākts darbs pie pārcelšanās organizēšanas.

JRT ēku kompleksa rekonstrukcija un pārbūve īstenota atbilstoši arhitektes Zaigas Gailes projektam.

VNĪ norāda, ka teātrim gandrīz divas reizes palielināts ēkas apjoms ar sarežģītu pazemes konstrukciju izbūvi. Tostarp pazemes stāvā izvietosies darbnīcas, bet jaunajā piecstāvu namā tiks izvietotas divas "Black Box" zāles, vairākas mēģinājumu zāles un telpas aktieriem. Jaunā būve un vēsturiskā teātra ēka ir savienotas ar stiklotu eju.

Vienlaikus VNĪ atzīmē, ka teātra Lielajā zālē, saglabājot un restaurējot 20.gadsimta 30.gadu interjera elementus, ir saglabāta "senās ēkas elpa". Savukārt, mainot rindu stāvumu un pārbūvējot balkonu, panākts, ka skatītājiem no jebkuras vietas gan parterā, gan balkonā būs laba redzamība un dzirdamība. Tāpat ir pārbūvēta skatuve, kas aprīkota ar klusu vinču sistēmu dekorāciju pārvietošanai, un rekonstruēti šņorbēniņi, kuriem piebūvēts klāt jauns apjoms trīs metru augstumā.

Pēc pārbūves Lielās zāles parterā būs 322 skatītāju vietas, bet balkonā - 166 vietas. Savukārt lielajā "Black box" zālē būs 230 skatītāju vietas, bet mazajā - 100 sēdvietu.

LETA jau rakstīja, ka JRT būvprojekta izstrāde sākās 2018.gadā, bet būvniecība - 2020.gadā. Par JRT būvniecību noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "SBSC" par 32,4 miljoniem eiro, tostarp iekļaujot indeksāciju jeb samaksu par būvdarbu sadārdzinājumu. Pilnsabiedrību "SBSC" veido būvkompānijas "Skonto būve" un "Skonto Construction".

2022.gada vasarā noslēgtā vienošanās ar pilnsabiedrību "SBSC" paredzēja, ka JRT ēka tiek nodota ekspluatācijā šogad 11.martā.

Sadarbība ar būvnieku notiek pēc principa "Projektē un būvē".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Kultūra Kastaņolā, Šveicē vēl gadu būs izstāde par Raini un Aspaziju (+VIDEO)

Ekspozīcijā dzejnieku dzīves un darbības kontekstā iezīmēti Šveices un Latvijas sakaru būtiskākie punkti laika posmā no 1893. gada līdz mūsdienām.

Kultūra Pirmizrādi piedzīvos Ozola koncertfilma

Kinoteātrī "Forum Cinemas" šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos hiphopa mākslinieka Ozola koncertfilma "No rajona līdz arēnai", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Grīnberga.

Lasiet arī

Kultūra Šodien Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus.

Kultūra Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošās daļas projektu koordinators Ričards Vorobjovs.

Kultūra Čehova teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Golomazova iestudējums

Čehova teātrī 13.oktobrī plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Sergeja Golomazova iestudējums "Kaligula", kas būs turpinājums teātra šīs sezonas jauniestudējumu galvenajai tematiskajai vadlīnijai - vara.

Sabiedrība Valmieras Drāmas teātra ēkā paveikta vairāk nekā puse paredzēto būvdarbu

Valmieras Drāmas teātra ēkā paveikta vairāk nekā puse paredzēto būvdarbu, ziņo VAS "Valsts nekustamie īpašumi".